Gel Bir Olalım!..

“Gel Bir Olalım!.” adlı  disiplinler arası çalışmanın ürünü olan Semazenler resim sergisi açıldı!..

Görsel Sanatlar Dersi ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü arasında konu ortaklıkları bulunan “tasavvuf”; söz sanatları, tezhip gibi başlıkların harmanlandığı çalışmalar çok yönlü etkinliklerle bir bütün haline getirildi. “Yaşayarak öğrenme”nin en güzel örnekleri, öz bir sûfî sohbet ve sergi ile okul bütünlüğüne taşındı.

Mevlânâ ve Şems arasındaki yüzyıllar öncesinde oluşturulan sevgi bağı ve “kalp gözü ile görüp can kulağı ile duyma”nın davetini hoş bir sohbet ve semboller üzerine anlatımlarla yeniden hatırlatan Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tülay Okan’a, semazen takdimi için öğrencimiz Çağla Küpük’e, semazen ve kıyafetleri ile anlamlarının altını çizen Edebiyat Öğretmenimiz Tuba Karabağ’a, tüm bu etkinliklerin temelinde bizlere destek veren Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit ve Aktivite Koordinatörümüz Gülay Damar’a teşekkür ediyor, sevgilerimizi sunuyoruz.

Bizler her şeye rağmen öğrencilerimize Anadolulu olmanın güzelliğini, birliğini ve bütünlüğünü var gücümüzle kavratmaya çabalıyoruz.

“Gel, ne olursan ol gel; sevgi ile buluşalım!..” diyoruz.

Gelin Bir Olalım, Bütünlüğümüzün Güzelliğini Hep Birlikte Hatırlayalım!..