9. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ I. DÖNEMİ İŞ YERİ GEZİSİ İLE SONLANDIRDI

Mesleki rehberlik çalışmalarının önemli bir parçası olan, öğrencilerin iş süreçlerini yerinde görmelerini ve üretime dair fikir edinmelerini amaçlayan iş yeri gezileri, aynı zamanda öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri için de fırsatlar sunmaktadır.

Bu eğitim ve öğretim yılının ilk iş yeri gezisinde 9. sınıf öğrencilerimiz, okulumuzun Uzman Psikolojik Danışmanı Özlem Algan ve 9. Sınıflar Müdür Yardımcısı Sheila Salim gözetiminde, Güney Süt fabrikasına ziyarette bulundular. Burada ürünlerin nasıl bir süreçten geçerek, hangi koşullarda üretildiğini, işin önemli kurallarının neler olabileceğini gıda mühendisi ve çalışanlardan dinleme şansı elde ettiler. Ayrıca, sıcak ve taze kaşar peynirinin üretim esnasında ne kadar lezzetli olabileceğini de kendi tadım testleriyle de keşfettiler.

Gezimizi yararlı, keyifli ve lezzetli hale getiren Güney Süt çalışanlarına teşekkür ederiz.

İş yeri gezilerimizin ikinci dönem de devam edeceğini bildirmekten mutluyuz.