Çukurova Bölgesi’nin İlk Yabanci Diller Konferansi

TAC’de Düzenlendi

Türkiye’nin İkinci Yabancı Dil Öğretmenleri Tarsus’ta Buluştular!..

Tarsus Amerikan Koleji (TAC); bölgede bir ilke daha imza attı. Çukurova Bölgesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen İkinci Yabancı Diller Konferansı, Tarsus Amerikan Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konferans; Türkiye’nin dört bir yanındaki İkinci Yabancı Dil Öğretmenleri (Almanca ve Fransızca) ile tercüman ve bu alanlarda öğretmen adayları olan üniversite öğrencilerini Tarsus’ta buluşturdu.

Mesleki gelişim ve bilgi paylaşımına yönelik olarak gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Okul Müdürümüz Günseli Yüksel yaptı. Konuşmanın ardından, Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı okul ve kurumlardan gelen İkinci Yabancı Dil öğretmenleri, kendileri için hazırlanan farklı sunumlara katıldılar. Seminerde, katılımcılara Almanca ve Fransızca derslerinin öğretiminde, sınıflarda kullanılabilecek farklı yöntemler ve teknikler paylaşıldı.

Konferansta ayrıca dil öğretiminde kullanılan kitap ve basılı materyalleri yayımlayan deneyimli yayınevleri, kampüsümüzde kitap sergilerini açarak dil eğitimi konusundaki en son ürünlerini konferansa katılan eğitimcilere tanıttılar.

Konferans, okulumuzun İkinci Yabancı Dil Bölüm Başkanı Tuba Baykal’ın kapanış konuşmasının ardından konferansta sunum yapan konuşmacı ile konferanstaki tüm katılımcılara sertifika verilmesiyle son buldu.

Okulumuz böylece hem bir ilki gerçekleştirmenin hem de başarılı ve anlamlı bir organizasyonu daha gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşamış oldu. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyon için planlamalara başlandığının haberini de sizlerle de paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayız.