Kayak Bansko’da Bir Başka Güzel!

Bulgaristan’ın en ünlü kayak merkezlerinden belki de ilkidir, Bansko Kayak tesisleri. UNESCO’nun koruması altında olan Pirin Dağı’nın yamacında yer alan Bansko kasabası, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapılarıyla da oldukça ünlüdür.  Biz de TAC olarak Pirin Dağları’nın eteklerinde tertemiz Balkan havasını içimize çekmek, beyaz örtünün tadını çıkarmak için bu yıl da Bansko kayak kampına gitmeğe karar verdik.

Tarsus Amerikan Koleji Beden Eğitimi Bölümü tarafından 2.si düzenlenen “Bansko Kayak ve Snowboard  Kampı” ile öğrencilerimiz, yarıyıl tatiline güzel bir başlangıç yaptılar. 15-20 Ocak tarihleri arasında Bulgaristan’ın ve Avrupa’nın en iddialı kayak pisti olan Bansko’da bir araya gelen öğrencilerimiz tatilin, doğanın ve kayak yapmanın keyfini doyasıya çıkardılar. Geleneksel Bulgar mutfağının ve leziz et yemeklerinin tadını çıkarmak için gittiğimiz restoran, üstümüze yağan lapa lapa karın altında yaptığımız buz pateni, kartopu savaşları ve daha birçok güzel ve unutulmayacak anılarla dolu bir geziyi geride bırakmanın hüznünü bir kez daha yaşadık. Bu keyifli gezi de bulunan herkese çok teşekkür ederiz.