TAC Öğrencisi Duru Okuyaz,

Uluslararası Açık Satranç Turnuvasında Şampiyon Oldu

Tarsus’tan Lizbon’a gitti ve “Şah ve Mat” dedi!..

Hazırlık sınıfı öğrencimiz Duru Okuyaz, Portekiz’de düzenlenen, 32 ülkeden sporcunun katıldığı Açık Satranç Turnuvasında şampiyon oldu.

Lizbon’daki Açık Satranç Turnuvasında 16 yaş altında ve 1800 ELO kategorisinde şampiyonluk kazanan öğrencimiz Duru Okuyaz, böylelikle hem Tarsus’un hem de ülkemizin gururu oldu.

Öğrencimiz Duru Okuyaz, Portekiz’de düzenlenen uluslararası satranç turnuvasından Türkiye’ye şampiyonlukla döndü. Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen Portekiz Açık Satranç Turnuvası’nda 32 ülkeden 167 sporcu mücadele etti. Türkiye adına yarışan 6 sporcumuz, toplamda +323,3 ELO kazanarak başarılı bir sonuca imza attılar. Turnuva boyunca oldukça başarılı bir performans sergileyen TAC Hazırlık sınıfı öğrencisi WCM Duru Okuyaz da elde ettiği başarıyla hem Tarsus’un hem de Türkiye’nin gururu oldu. Okuyaz, 5 puan ile hem 16 yaş altı hem de 1800 ELO altı kategorisinde şampiyon oldu. WCM Okuyaz, aynı zamanda +132,8 ELO kazanmayı da başardı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.