TAC Öğrencileri Büyüklerini Unutmadı...

Tarsus Amerikan Koleji 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri, okulumuzun Matematik Bölümü öğretmenlerinin önderliğinde, 11.02.2017 tarihinde, “Tarsus Huzurevi” ziyaretine katıldılar. Etkinliğe katılan öğrencilerimiz Ege Telatar, Çetin Çelikyılmaz, Meliha Manav, Abdullah Kılınç, Cevahir Bozkurt, Mert Kepece, Elif Dayı, Melisa Aykurt, Onur Ay ve Matematik Öğretmenleri Katibe Karakurt, Enise Peker ve Sinan Yozukmaz ile birlikte huzurevinde yaşamakta olan büyüklerle muhabbeti güzelleştirmek adına bazı yiyecekler ve içecekleri de yanlarında getirmeyi ihmal etmediler. Ziyaret süresince öğrenciler büyükleri ile tatlı ve koyu bir sohbet gerçekleştirirken her iki tarafından memnuniyetleri beden dillerine yansımıştı. Buradaki büyüklerimizin bazıları komik anılarını, bazıları yaşam boyu edindikleri tecrübelerini bazıları da yapılan hatalardan ders alınması gerektiğini genç dinleyicilerin iletirlerken yılların tecrübesinin verdiği güven ve huzur yüzlerinden rahatlıkla okunuyordu. Sohbetin konusu ne olursa olsun, iki farklı nesil arasındaki etkileşimin ortak amacı; yaşlılık mertebesine gelmiş bu insanlara saygı ve sevgi sunulmasının ne denli önemli olduğunu göstermek ve büyüklerin kıymetli olduklarını bir kez daha hatırlatmaktı. Ziyaretin sonunda, büyüklerimiz gençlerle eğlenceli vakit geçirip huzurevlerinde çoğu zaman hakim olan tekdüze yaşantıdan biraz da olsa uzaklaşma olanağı bulmuş, öğrencilerimiz ise hayat hakkında yeni gerçekleri öğrenirken bir taraftan da komik anılarla eğlenme fırsatını elde etmişlerdir. Bir sonraki ziyarette buluşmak üzere vedalaşırken büyüklerin yüzlerine umut, öğrencilerimizin yüzlerine ise güzel bir eylem gerçekleştirmenin huzuru yansımıştı.