“Şiddet”e TAC’den de Hayır!

Suç ve şiddeti önleme ve bu konularda duyarlılığı artırma konusunda bilinçlendirme çalışmalarını yürütmek üzere okulumuzda Psiko-Sosyal Müdahale Ekibi eğitim ve öğretim yılının başından beri düzenli olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bu ekibin planladığı ikinci etkinlik; “şiddet” konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek oldu. Bunun için okulumuza davet edilen Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Gödelek “şiddet” konulu başarılı bir panel gerçekleştirdi.

Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin yer aldığı bu panelde, Ertuğrul Gödelek, farklı ve etkin aktarımıyla, bir kez daha yaşamımızın her noktasında “Şiddete hayır!..” diyebilmek için öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine katkıda bulundu. Şiddet ve psiko-sosyal gelişim, güvenli bir okul ortamı ve şiddete eğilimli çocuklara müdahale, ilişkilerde şiddet, ailede şiddet ve ailenin şiddetle ilgili eğitilmesi bu panelin dikkat çekici noktalarını oluşturdu. Öğrencilerimizin seviyelerine uygun örnekler verilerek ve soru- cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilen bu panel ile ülkemizde ve dünyada daimi olarak gündemde yer alan şiddet konusunun daha iyi analiz edilmesi sağlandı ve farkındalık yaratılarak öğrencilerimizin beyinlerinde bu konuda bir ışık yakıldı. Hayatımızda şiddetin yer almadığı mutlu ve huzurlu günlere!..