Sosyal Bilimler Fuarındaki Başarımız

SEV Liseleri arasında geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen Sosyal Bilimler Fuarı bu yıl 15-16 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Amerikan Koleji’nde gerçekleştirildi. Birbirinden değerli ve özenle hazırlanmış projeler arasında büyük ilgi ve beğeni gören beş projemiz ödül almayı hak etti.

15 Mayıs Cuma günü yorucu bir yolculuğun ardından İstanbul’da bizleri Üsküdar Amerikan Koleji’nin değerli okul idarecileri ve öğretmenleri sıcak ilgi ve misafirperverlikleriyle karşıladı. Tanışma ve güzel bir kahvaltının ardından İzmir Amerikan Koleji ve SEV Amerikan Koleji’nin de okula gelmesiyle dört kardeş okulun öğrencileri projelerini spor salonunda sunuma hazır bir hale getirdiler. Sosyal Bilimler Jürisi özenle ve büyük emekler harcanarak hazırlanmış olan birbirinden değerli projeleri incelerken seçim yapmakta zorlandı, aynı anda sunumlarını yapan öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Jüri üyelerinin değerlendirmelerini yapmalarının ardından öğrencilerimiz evlerinde misafir olarak kalacakları Üsküdar Amerikan Kolejinin öğrencileri ile yola çıktılar.

16 Mayıs cumartesi sabahı daha da heyecanlı olan öğrenciler, Beylerbeyi Sarayını gezdikten sonra ödül töreninin de  yapılacağı boğaz turuna çıktılar ve ödül töreninin ardından yeni tanıştıkları arkadaşları ile vedalaşan öğrencilerimiz, güzel ve bol ödüllü geçen iki günün ardından Tarsus’a dönmek üzere havaalanına doğru yola çıktılar.

İstanbul’da geçirdiğimiz süre boyunca bizlerle yakından ilgilenen, bizlere okullarında misafir değil de ev sahibi hissi yaşatan Üsküdar Amerikan Koleji’nin değerli idarecileri, saygıdeğer öğretmenleri ve sevgili öğrencilerine de tekrar görüşmek dileğiyle teşekkürlerimizi sunuyoruz…

Tarsus Amerikan Koleji
Sosyal Bilimler Bölümü