TAC Öğrencilerinden

Kardeş Okul Öğrencilerine Matematik Dersi Desteği

Toplum hizmetinin olmazsa olmazı çocuklarla iç içe olmak...

Her hafta perşembe günü okul sonrasında okulumuzun kardeş okulu olan Hasan Karamehmet İlkokulu’ndan gelen öğrencilere bir taraftan matematik dersi çalıştırıyoruz bir taraftan da onlarla eğlenceli matematik oyunları oynuyoruz. Görevli öğrencilerimizin okul kapısında karşılayarak eğitim verilecek sınıflara getirdiği küçük öğrenciler güle oynaya sınıflara koşarak geliyorlar ve giderken de ağır adımlarla okulumuzdan ayrılıyorlar. Aslında matematik ders genel olarak öğrencilerin çok da zevk almadığı bir ders olarak değerlendirilir. Bizler de bu genel yargıyı kırabilmek adına öğrencilere matematiği sevdirmek için çeşitli aktiviteli çalışmalar yapıp oyunlar oynatarak matematik dersini sevdirmeye çalışıyoruz. Bu kimi zaman bir bulmaca, resim bulma veya yarışma şeklinde öğrencilere sunuluyor.

Ders anlatımından sonra konuyu pekiştirmek için çalışma kâğıtları düzenli olarak öğrencilerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Kardeş okul 4. sınıf öğrencilerine matematik dersi verme projesi, Matematik Öğretmenimiz Sinan Yozukmaz’ın rehberliğinde 11. sınıf IB FM öğrencilerimizden Ilgaz Baykal ve Zeynep Erdoğan’ın proje başkanlığında ve diğer lise öğrencilerimizin de gönüllü katılımlarıyla gerçekleştirilmektedir.

Bu toplum hizmeti çalışması ile öğrencilerimiz kendi bilgi birikimleri ile öğretmenlik mesleğini deneyimlemiş oluyorlar. Böylece öğrencilere bir dersin nasıl anlatılacağını ve onların geleceklerine nasıl katkıda bulunabileceklerini de görerek özverili olmanın anlamını öğrenmektedirler. Ayrıca öğrenmenin ve öğretmenin ayrılmaz bir ikili olduğunun da farkına varmaktadırlar.

Bu çalışmaların yıl boyunca aralıksız bir şekilde devam edeceğini bildirmekten de mutluluk duyduğumuzu sizlerle de paylaşmak istiyoruz. Daha aydınlık ve güzel bir dünya için el ele!..