VIII. TED İstanbul Koleji Ulusal Forumunda TAC’li Parlementerler de Yerlerini Aldılar

10-14 Şubat, 2017 tarihleri arasında, TED İstanbul Koleji’nde geleneksel VIII. TİUF (TED İstanbul Ulusal Forumu) gerçekleştirilmiştir. Ortaöğretim gençliğinin ülke sorunlarına duyarlığını arttırmak, bunu yaparken de ülkemizin farklı yörelerinde farklı kültürlerle ancak aynı eğitim felsefesi ile yetişen gençlerimizin ülke sorunlarına yaklaşım ve çözümlerinde ortak düşünebilmelerini sağlamak ve bu şekilde üretken, öz güveni gelişmiş bireyler olmalarına yardımcı olmak amacı güdülmüştür. Bu forumda İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen birçok seçkin lise yer almıştır.

Forumda; dört gün boyunca, oluşturulan komitelerde ülke ve dünya sorunları ile ilgili sorunların çözümü üzerine beyin fırtınaları yapılmış ve bu sorunlara çözümler üretilmeye çalışılmıştır.

TED İstanbul Koleji’nin gerçekleştirdiği TİUF’a (TED İstanbul Ulusal Forumu) katılan öğrenciler, forumun ilk gününde; bu konseye katılmak üzere gelen diğer okulların öğrencileriyle tanışıp kaynaştılar ve genel hatlarıyla konularını ele aldılar. İkinci günde; önceden belirlenen sorunlar üzerine komitelerinde çözüm önerileri aradılar. Daha sonraki gün ise forum sunumuna ait yazı süreci gerçekleştirildi. Konulara ait sorunlar ve çözümleri üzerine izlekler oluşturuldu. Forumun son gününde ise öğrenciler çalışmalarını tamamladılar ve belirlenen sorunlara çözüm önerisi getirerek çözüm yönergelerini oluşturdular. Komite sözcüleri çözüm yönergelerini diğer komitelere sundu. Öğrenciler komite yönergelerini soru-cevap şeklinde tartıştı, ardından da yönergeler oylamaya sunularak oylamalar yapıldı.

Öğrencilerimiz bu forumda Türkiye ve dünyaya yönelik sorunlar üzerine bilgi edinirken aynı zamanda eğlenceli zaman da geçirerek yeni arkadaşlıklar edinmişlerdir.

VIII. TİUF’a, 11. sınıf öğrencilerimizden İnci Ovat, Güneş Sezer, Buket Gök ve Ece Baz; 10. sınıf öğrencilerimizden de Aden Aslan, Melis Vural, Deniz Koçak ve Melisa Çayan öğretmenleri Gülay Damar rehberliğinde katılmışlardır. Öğrencilerimize teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.