Edinburg Dükü Uluslararasi Gençlik Ödülü Programi Bronz Kategorisi Törenimizi Yaptik!..

Kendilerini geliştiren bireyler, toplumlarını da geliştirirler.

Tarsus Amerikan Koleji “Edinburg Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı”-Bronz kategorisindeki öğrencileri; yaşadıkları deneyimler ile muhteşem enerjilerini yansıttıkları Bronz Ödül Töreni sonunda sertifikalarını aldılar.

Edinburg Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği kişisel bir gelişim programıdır. Program, temel olarak öğrencilerin kendi becerilerini tanıyarak hangi yolda ilerleyebileceklerini anlamalarını sağlamak, doğaya duyarlı olmanın önemini kavratacak deneyimleri yaşamak, kendileri için koydukları hedeflere ulaşmak yolunda sabırlı ve istikrarlı olmanın, sağlıklı olmaya özen gösterilmesi gerektiğini yaşayarak öğretmeyi amaçlayan bir süreci kapsar.

TAC Okul misyonunda da yer aldığı üzre, bu program gençlerin bireysel ve toplumsal değerlerini artırmayı amaç edinerek gençlere kendilerini olumlu nitelikler kazandırmayı hedefler.

Ödül Programı, Altın, Gümüş ve Bronz olmak üzere 3 kategoriden oluşur. Bu kategorilerde, belirli sürelere ve özelliklere göre, Beceri Geliştirme, Fiziksel Gelişim ve Toplum Hizmeti faaliyetleri gerçekleştirilir. Bütün bu faaliyetlerin düzenli olarak yapılması ve bu çalışmaların seçilen bir ödül lideri tarafından takip edilip onaylanması gerekmektedir. Ayrıca programda, bir de Macera ve Keşif kampı süreci de bulunur.

Program, 1956 yılında Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından kurulduğundan bu yana, yaklaşık 140 ülkede uygulanmaktadır. Ödül Programını, günümüze kadar, 8 milyon gencin tamamladığı kayıtlarda yer almaktadır. Ülkemizde de 2003 yılından itibaren uygulanmaya başlayan bu programı, 3000’i aşkın gencimizin tamamlayarak sertifikalarını aldıkları bilinmektedir.

2011 yılından bu yana kurumsal olarak sürdürdüğümüz bu program ile öğrencilerimiz, çevre okullarındaki öğrencilere ders desteklerinde bulunulduğu gibi özel günlerde de onların ihtiyaçları olup mutlu olabilecekleri hediyelerin verildiği organizasyonlar düzenlediler. Huzurevi ziyaretleri sırasında büyüklerin zaman zaman torunları zaman zaman da öğrencileri oldular. Macera ve Keşif Kampında, insan bedeninin doğa ile buluşmaya ne kadar özlem duyduğunu anlayıp içecekleri suyun, yedikleri yiyeceklerin ne kadarının gerekli olduğunu test ederek öğrendiler. Yol bulmak için kullandıkları pusula gibi arkadaşlarının da kendilerine yön verebilecekleri gerçeğini anladılar. Edinburg Dükü Gençlik Ödülleri sürecini tamamlayan öğrencilerimiz, uzun yıllar önce kendilerine Ulu Önderleri Mustafa Kemal Atatürk tarafından bırakılmış, hayattaki en değerli mirasları olan “özgürlük” ve “vatan” sözcüklerinin değerini anlayıp kavradılar. Farklılıkların, bütünlük unsurlarının, yetenek ve becerilerin, kişisel hakların ne denli önemli olduğunun vurgulandığı bu törende, öğrencilerimizin sahip oldukları bu manevi ödüllerin farkına vardıklarının bilinci öğretmen ve aileleriyle birlikte kutlandı.

Ayrıca bu vesile ile okulumuzda bu denli değerli süreçleri artırmak üzere, TAC&DoEIA ekibinin gittikçe de büyüdüğü haberini sizlerle de paylaşmak isteriz. “Edinburg Dükü Gençlik Ödülleri Programı”nda yer almak isteyen öğrencilerimizin ilk adım olarak okulumuzun Ödül Liderleri Gülay Damar, Tuba Karabağ, Önder Şit ile bağlantıya geçmeleri tavsiye olunur.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için; http://www.intaward.org.tr/ sitesindeki “Programın Bölümleri” kısmına bakılabilir.