TAC Öğrencilerinden Adana Hayvan Barınağı Ziyareti

“Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir.”

Mahatma Gandhi

Fen bölümü öğretmenlerimiz, güzel bakan ve kocaman yürekli çocuklarımızla birlikte Mart ayının ilk Cumartesi günü, “Adana Hayvan Barınağı”nı ziyaret ettik. Öğrencilerimiz, pırıl pırıl gözleriyle yavru köpeklerin birbirleriyle şakalaşmasını izlediler. Yeni doğan miniklerin annelerinin gövdesi altında pervasızca bağırışlarını dinlerken hepimiz heyecanlandık. Bizlerden yayılan elektriği hisseden ve peşimizden ayrılmayan dostlarımız da oldu. Ziyaretin sonuna doğru hayvan dostlarımızı sıcak tutması için getirdiğimiz battaniyeleri teslim ettik görevlilere.

Buradaki barınak görevlilerinin anlattıkları, hepimizi derinden etkiledi ve üzdü. Bazı insanların evlerinin önündeki kedi ve köpekleri görmek istemedikleri için yetkilileri arayıp onları almalarını istediklerini, hatta yetkililerin gelmesini sağlamak için hayvanlara araba çarptığını ya da hasta olduklarını söylediklerini duyduk. Bu şekilde barınağa gönderilen onlarca hayvanla karşılaştık. Birçoğunun sırf bu yüzden travma yaşadığını ve maalesef öldüğünü öğrendik.

Çocukluğumuzda başlayan hayvan sevgisini büyüdüğümüz zaman yitiriyor oluşumuz, hayvanları görmezden gelip, onlarla empati kuramayışımız, ne yazık ki hayvan sevgisini ötekileştirmeye kadar gidebiliyor. Hâlbuki bu dünyanın gerçek sahibi olan hayvanlardan öğrenecek ne çok şeyimiz var!

Fen bölümü öğretmenlerimiz Musa Avşar ve Handan Şahin Duran’ın üstlendiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Gülümser Aslı Kütük, Zeynep Ekin Yaycı, Aybeniz Ece Komitoğlu, Alpay Özküçük, Lal Toraman, Ayben İpek Kodal, Esat Tuna Erdağı, Düzgün Can Güyıldır, Melisa Aykurt, Ayşe Sıla Kütük ve Elif Bilge Akça ile keyifli ve bir o kadar da duygulu bir ziyareti tamamlamış olduk.