Tarsus Huzurevi Ziyaretimiz

18 Mart, 2017 tarihinde, Tarsus Amerikan Koleji öğrencilerinden gönüllü bir grup olarak okulumuz Fen Bilimleri Bölümümüzün rehberliğinde, Tarsus Huzurevi’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdik.

Bu ziyaretimizin amacı; yaşlılarımızı ziyaret edip onların yanlarında olmak ve onlarla güzel olduğu kadar anlamlı paylaşımlarda bulunmaktı. Ziyaretimizde, büyüklerimizin bizlerin orada olduğumuzdan dolayı duydukları mutluluğu görmek bizler için oldukça sevindiriciydi. Aynı zamanda burada yaşayan büyüklerimizin şimdiye kadar edindikleri hayat tecrübelerini bizlerle paylaşmaları sonucunda, bizlere değerli öğütlerde bulunmaları da manevi anlamda bizler için çok değerliydi. Ziyaret ettiğimiz yaşlı insanların sohbetleri oldukça içten, kendileri de cana yakın ve bizlere karşı övgü doluydular. Bunun yanı sıra biz gençlere her konuda güvendiklerini ve bizlere olan inançlarını da dile getirdiler. Ziyaretimiz sırasında bizlere eşlik eden öğretmenimiz Thomas Z. Kutlow ile yaşlılarımızın sohbetleri de saygı ve hürmetin kültürlerarası bir paylaşım olduğunu gösterdi. Sohbetler sırasında İngilizce-Türkçe çeviri yaparak etkileşime aracılık etmek bizlerde unutamayacağımız güzel anılar bıraktı. Bu ziyarete katılan Gülümser Aslı Kütük, Zeynep Ekin Yaycı, Aybeniz Ece Komitoğlu, İlkay Bilge Uz, Sude Naz Arıcı, Göksu Keçeli, Bertil Örtlek, Gönül Meliha Manav, Melisa Aykurt, Ayşe Sıla Kütük ve Elif Bilge Akça olarak onlara umut dolu sözler verdik.  Bizler, büyüklerimize veda edip oradan ayrılırken onlarla tekrar görüşmek için yeniden planlar yapmaya başladık.