TAC’de Türkçe Münazara Turnuvası

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Türkçe Münazara Kulübü önderliğinde 15 Mart, 2017 tarihinde, TAC Münazara Turnuvamızı gerçekleştirdik.

Mersin Final Okulları, Mersin Bahçeşehir Koleji, Tarsus Kampüs Koleji ve TAC’nin katıldığı münazara turnuvamız hem birbirinden eğlenceli anlara hem de münazaranın doğası gereği tatlı çekişmelere sahne oldu. Eleme maçlarında “Organ satışı serbest bırakılmalıdır.” konusunu tartışmak üzere kurayla Tarsus Amerikan Koleji ve Mersin Final Okulları, Mersin Bahçeşehir Koleji ve Tarsus Kampüs Koleji eşleştiler. İlk tur maçları birbirinden çekişmeli ve heyecanlıydı. Finale,  eleme turundaki rakiplerini eleyerek Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus Kampüs Koleji çıkabildi. Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus Kampüs Koleji finalde “Devlet yeni üniversiteler açmak yerine var olan üniversiteleri geliştirmelidir.” konusunu tartıştı. Final maçını tüm izleyiciler adeta soluksuz izledi. Final maçının sonunda jüri üyelerimizin değerlendirmeleriyle turnuvanın galibi Tarsus Amerikan Koleji oldu. Aynı zamanda okulumuz 12. sınıf öğrencisi Firdevs İnci Alpay da “En İyi Konuşmacı”; Mersin Final Okulları’ndan Yalkın Aksan da “Gelecek Vaat Eden Konuşmacı” ödüllerine layık görüldüler. Katılımcı okul öğretmen ve öğrencilerine sertifikaları törenle sunuldu.

Turnuva sonunda bütün okulların yüzünde mutluluk vardı. Misafir okul öğretmen ve öğrencilerinin her biri bizlere teşekkür ederek; bizleri evimizde hissettirdiniz, her şey çok güzeldi ve bu turnuvayı mutlaka geleneksel hale getirelim, dediler. Toplu fotoğraf çekiminden sonra hep bir ağızdan “Münazara Bahane, Dostluk Şahane!..” diyen tüm katılımcı okul ve öğrenciler şimdiden önümüzdeki yılın heyecanını yaşamaya başladılar. Bizlere bu tecrübeyi yaşattıkları için Münazara Kulübü Öğretmenlerimiz Niyazi Pavlaz ve Tuba Karabağ’a okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne ve Aktivite Koordinatörümüz Gülay Damar’a; turnuvamızda etkin görev alan tüm Türkçe Münazara Kulübü öğrencilerine; jüri üyeliği yapan Tarsus SEV İlköğretim Okulları Rehberlik Servisi Psikolojik Danışmanı Eray Varol’a, etkinliğe gelerek destek olan okulumuz idareci ve öğretmenlerimize ile bu etkinliğe katılan tüm katılımcı okul; idareci, öğretmen ve öğrencilerine de çok teşekkür ediyoruz.