TAC GÖNÜLLÜ FİLM ATÖLYESİ

Ne pahasına olursa olsun yaratmaktır belki de sanatçı olmak, hele bir de Türkiye gibi bir ülkede. Son olarak, Türkiye’nin değerli müzisyenlerinden Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı'nın yaşamını bir filme yansıtma fikriyle güzelliklere sahip çıkan TAC’03 Suzan Güverte de işte onlardan biri.

Hayallerinin peşinden giden ve bir yapımcı olarak elde ettiği birbirinden değerli deneyimleri TAC’li kardeşleriyle yaptığı “Film Yapımı Gönüllü Atölyesi”nde paylaşan Suzan Güverte, akıcı, samimi ve öğrencileri de içine alarak etkileşimli bir yol izleyerek gerçekleştirdiği sunumuyla, değişik sınıflardan kendisini dinlemek üzere bir araya gelen kardeşlerinin yaşamına güzel ve değerli bir dokunuş gerçekleştirdi. Aşağıda yapmış olduğu çalışmaya dair kendi görüşlerini okuyabilirsiniz.

Suzan GÜVERTE – TAC’03

Bir TAC mezunu olarak, kendi okuluma davet edildiğim için tekrardan teşekkür ederim.

Yedi senemi geçirdiğim Tarsus, o zaman da çok güzeldi ancak bu gelişimde eğitim olarak çok önemli değişiklikler fark ettim. Bu değişiklik kültür-sanata verilen değerin artışıyla kolaylıkla gözlemlenebilir bir halde. Okulda bir “film-workshop”ı yapma fikri, bunun hayata geçirilmesini sağlayacak kadar eğitmen ve yönetim tarafından desteklenmiş olması, öğrencilerin çok yönlü gelişiminin çok daha fazla önemsendiğini bize gösterdi.

Ayrıca bu aktivitenin bütün okulun yararlanmasını sağlamak amacıyla kaydedilmesi, gelen öğrencilerin bu konuya yaklaşımının ve bilgi birikiminin bütün öğretmenler tarafından biliniyor olması da öğrenci-öğretmen ilişkisinin Tarsus'ta ne kadar verimli olduğunu sergiliyor.

Workshop esnasında öğrencilerin film kariyeri, genel kültür olarak film, bir organizasyon olarak film olmak üzere farklı açılardan konuyla ilgilendiklerini fark ettim. Bu ilgi de “workshop”un çok daha interaktif ve verimli geçmesini sağladı. Son saatlerde yaptığımız “pitching eğitimi” ile, öğrencilerin birçok film fikri olması ve bu fikirleri geliştirmek üzere kafa yorduklarını görmek, bizi bundan sonra yapılacak “workshop”lar için son derece motive etti.

Beni böyle bir aktiviteye davet eden bütün yönetim kadrosuna, öğretmenlerime teşekkür ederim. Özel teşekkürlerimi de beni bu gün için düşünen Gülay (Damar) Hoca'ma ve bütün pazar gününü beni bu workshop hakkında bilgilendirmeye ayıran ve daha önemlisi öğrencilerin vizyonunu gelişmesi için bu kadar heyecanlı ve aktif olan Metehan (İnci) Hoca'ma göndermek isterim.