Frankofoni Günü - 2017

Bu yıl, TAC’de 7.si düzenlenen Frankofoni büyük bir coşkuyla kutlandı!

TAC’nin Fransızca öğrencileri, Fransız dili ve kültürünün önemini anlatan Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelerek yapılan tiyatro gösterisi, şarkılar, videolar ve müzikal ile izleyicilere güzel dakikalar yaşattılar.

Bu etkinliğimiz sırasında, Fransız Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Jean Michel Berthe’i, Ankara Fransız Kültür Derneği Kurslar Müdürü Hülya Öz’ü ve Alliance Français Müdürü Çağrı Kor’u da ağırladık. Öğrencilerimiz gösteri öncesi konferans salonunda Jean Michel Berthe’e Fransa, Fransızca ve eğitim hakkında sorular sordular. Ayrıca sınıflarda Alliance Français Müdürü’yle çeşitli etkinlikler yaptılar.

Öğrencilerimizin Fransızca konuşmaları ve yaratıcılıkları Jean Michel Berthe ve Hülya Öz tarafından takdir edilmiştir.

Okulumuzun İkinci Yabancı Dil öğretmen kadrosu ve öğrencilerin aylardır hazırlık yaptıkları bu etkinliğe katılmanın ve izlemenin çok keyifli olduğu öğrencilerimiz ve konuklarımız tarafından içtenlikle belirtilmesi de hedeflenene ulaşıldığının bir göstergesi oldu.

Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz, seneye düzenlenecek Frankofoni Gününü bekliyoruz.