Waterloo Üniversitesi Pascal-Cayley ve Fermat Matematik Yarışmalarında Tarsus Amerikan Koleji Öğrencilerinin Başarıları

İngilizce ve matematik becerilerini ölçerek, öğrencilerin  kendilerini diğer ülkelerdeki öğrencilerle kıyaslama fırsatı sağlayan, dünyanın prestijli üniversitelerinden Kanada’da bulunan Waterloo Üniversitesi’nin her yıl düzenlenen Pascal-Cayley ve Fermat  Matematik Yarışmaslarına bu yıl Tarsus Amerikan Koleji hazırlık-9- 10 ve 11 .sınıf seviyelerinden  toplam   91 öğrencimiz katılmıştır.

Dünya genelinde 30598 öğrencinin ve uluslararası platformda 5665  öğrencinin yarıştığı Pascal Matematik yarışmasında , 9. Sınıf öğrencilerimizden Buse Orak ve Kıyam Yiğit Akbulak madalya almaya hak kazanmıştır. Ayrıca  Selin Keşaf, Buse Orak ve Kıyam Yiğit Akbulak  şeref listesine girmiştir. Ayrıca bu öğrencilerimiz ile birlikte  yarışmaya katılan hazırlık sınıfından toplam  5 öğrencimiz (Aybeniz Ece Komitoğlu,Zeynep Ekin Yaycı,Deniz  İstanbullu,Sude  Naz Arıcı,Melisa Aykurt) ve 9.sınıf öğrencilerimizden  toplam 14 öğrencimiz (Venüs Şahin,Boran Altuntop,EvrimUygar Göl,Elif Rana Acımış,Bera Micozkadıoğlu,Kaan Yılmaz,Hasan Berhan Demirhan,Mehmet Alp Sözüdüz,Yüksel Yalçın,Ali Ata  Ediz,Ayser Selcen İleri,Merve Bostan,Aleyna Öğretmenoğlu ve Ege Yüceel)  dünya genelinde tüm katılımcılar içerisinde ilk  %25 lik dilime giren bu öğrencilerimiz ayrıcalıklı  sertifika almaya hak kazanmıştır.

Dünya genelinde  24499 öğrencinin ve  uluslararası platformda  5276  öğrencinin yarıştığı Cayley Matematik yarışmasında  10. Sınıf öğrencilerimizden Nida Aktaş madalya almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Emirhan Nasıf ve Nida Aktaş şeref listesine  girmiştir. Ayrıca bu öğrencilerimiz ile birlikte  yarışmaya katılan 10.sınıf öğrencilerimizden toplam  11 öğrencimiz(Mert Yiğitbaşı,Bertil Örtlek,Melisa Karakullukçu,Sena Erdinç,Berke Can,Murat Sun,Umay Nursal,Billur Arıkan,Ece Özer,Emre Yapıcı  ve Zehra idil Güdemez) dünya genelinde tüm katılımcılar içerisinde ilk  %25 lik dilime giren bu öğrencilerimiz ayrıcalıklı  sertifika almaya hak kazanmıştır.

Dünya genelinde 21029 öğrencinin ve uluslararası platformda  4432  öğrencinin yarıştığı Fermat Matematik yarışmasında  11.sınıf öğrencilerimizden Sezer Yiğit Uçan madalya almaya hak kazanmıştır. Ayrıca 11.snıf öğrencilerimizden Hazal Guyıldar,Sezer Yiğit Uçan,Hüseyin Kara ve Buket Gök dünya genelinde tüm katılımcılar içerisinde ilk  %25 lik dilime giren bu öğrencilerimiz ayrıcalıklı  sertifika almaya hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.