Sosyal Bilimler Bölümü İspanya Gezisi

Sosyal Bilimler Bölümünün düzenlemiş olduğu İspanya Kültür ve Tarih Gezisi, altı günlük bir gezi olarak tüm sınıflardan öğrencilerin katıldığı bir gezi oldu.

Gezi Güncesi:

1 Nisan, 2017

Saat 11.30 gibi Madrid'e varan grubumuz, panaromik Madrid turunun ardından ilk olarak dünyaca ünlü boğa güreşlerinin yapıldığı Lasventas arenasını ziyaret edip ardından Plaza de Espana ve Plaza Mayor’u gezdi. Öğleden sonra öğrencilerimizin büyük ilgi duyduğu dünyanın en büyük futbol takımlarından biri olan Real Madrid'in Estadio Santiago Bernabéu'nun devasa sahasını ve müzesini ziyaret etti. Buradan sonra konaklayacakları otele geçen öğrencilerimiz, İspanya’daki birinci günlerini bitirmiş oldular.

2 Nisan, 2017

Gezinin ikinci günü konaklanılan otelde yapılan kahvaltı sonrası Toledo'ya doğru yola çıkıldı. Toledo’ya varıldığında, binalar ve sokaklar insanda tarihte yolculuk yapıyormuş hissini yaratıyor. Toledo'da otobüs ile yaılan panoramik bir turun ardından tura yaya olarak devam edildi. Burada zipline yapan öğrencilerimizin heyecanı görülmeye değerdi. Yapılan keyifli tarih yolculuğu ve yenilen lezzetli İspanyol yemekleri sonrası Madrid'e geri dönüldü. Öğrencilerimiz bisiklet turu yaparak burada çok eğlenceli bir zaman geçirdiler. İspanya gezimizin ikinci günü otele varılmasıyla tamamlanmış oldu.

3 Nisan, 2017

Gezinin üüncü gününde Madrid'te konaklanılan otelden sabah 08.00 gibi yola çıkıldıve altı saat sürecek olan Valencia yolculuğu da bu şekilde başlamış oldu. Yolda kısa aralıklarl verilen molaların ardından Avrupa’nın en büyük akvaryumu olan Valencia Oceanographic gezildi ve  su ekosistemleri hakkında bilgiler de alındı.  Burada geçen bilgilendirici, eğlenceli üç saatin ardından öğrencilerimizin bu gezi boyunca en beğendikleri şehir olduğunu belirttikleri Valencia'da gerek otobüsümüzle gerekse de yaya olarak birçok yer gezildi. Her yanı tarihten izler taşıyan aynı zamanda modern şehir mimarisinin örnekleri de bulunan Valencia, öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi.

4 Nisan, 2017

Gezinin dördüncü gününde Valencia’da konaklanılan otelden gezinin 4 ve 5. gününün geçirileceği Barcelona’ya doğru yola çıkıldı. Barcelona'ya varıldığında ilk durak; Montjuik Tepesi oldu. Burası doğal güzelliğin tarihi yapılarla bütünleştiği bir yer olup her yerde bolca fotoğraf çektiren öğrencilerimiz, Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti olan Barcelona’yı uzun bir süre gezme ve aynı zamanda bilgi edinme fırsatını elde ettiler.  On üç yıldır burada yaşayan Türk rehberimiz Pelin Hanım Katalonya Özerkliği ve Barcelona hakkında verdiği idari/siyasi bilgilerinin yanı sıra Barcelona'nın kültürel ve ekonomisi başta olmak üzere birçok konuya değindi. Konaklanılacak otele varılmasıyla gezinin dördüncü günü de tamamlanmış olundu. Gezinin beşinci gününde öğrenci ve öğretmenler olarak sabırsızlıkla beklenen Barcelona-Sevilla maçının heyecanı herkesi sarmıştı.

5 Nisan, 2017

Gezinin beşinci gününde; konaklamış olduğumuz otelden kahvaltı sonrası Gaudi'nin mükemmel kültür miraslarından biri olan Park Güell ziyaret edilip bolca fotoğraf çekildi. Daha sonra dünyanın en ünlü futbol takımlarından olan Barcelona takımının devasa Nou Camp stadı ve futbol müzesi gezildi. Akşamleyin, aynı stadda Barcelona-Sevilla maçını izleyecek olduğumuz için bizlere bir nevi oryantasyon niteliğinde eğlenceli bir gezi oldu. Atatürk'ümüzün geçliğinin bu dev stadda İzmir Marşı'nı hep bir ağızdan söylemesi, orada bulunan diğer futbolseverlerin ilgisini çekti. Öğleden sonra yemek yemek ve alışveriş yapmak için şehir merkezine geçildi. Mükemmel güzellikteki Barcelona marinasında vakit geçirildi ve saat: 18.00 gibi maça gidecek olan öğrencilerimiz Hasan Hocamız ile stada; diğer öğrencilerimiz ise Nail Hocamız ile Barcelona’yı gezmeye devam ettiler. Gezimizin 6. ve son gününde; Barcelona’ya bağlı Sitges sahil kasabası gezildi ve akşam üzeri de eşsiz ülkemiz Türkiyemize gitmek üzere hazırlıklar yapıldı.

6 Nisan, 2017

(Gezimizin 6. ve son günü)

Barcelona'daki otelimizde yapılan kahvaltı sonrasında, yaklaşık 40 km uzaklıktaki mükemmel tarihi mimarilerin ve denizin birleştiği Sitges sahil kasabasına doğru yola çıkıldı. Sitges'te yaya olarak yapılan turun ardından öğrencilerimizle sahilde oturup vakit geçirdikten sonra Sitges’in tarihi dar sokaklarında gezildi. Saat; 12.30 civarında Barcelona'ya doğru yola çıkıldı. Sitges; butik otelleri, mükemmel sahili, tertemiz çehresi ve konuksever halkıyla ilerde güzel bir tatil yapılacak yerler listemize girdi. Saat: 16.00’da havaalanına geçildi ve İspanya gezimiz burada sonlanmış oldu.

Öğrencilerimizin gezi süresince planlı ve zamanlı olması, tutum ve davranışlarının TAC kültürüne ve kendilerine yakışır bir halde olması, gezimizin sorunsuz bir şekilde sürmesini ve sonlanmasını sağladı. Bu bakımdan öğrencilerimizi buradan da tebrik ediyor ve onların öğretmenleri olmanın mutluluk verici bir duygu olduğunu belirtmek istiyoruz.

Saygılarımızla,

Coğrafya Öğretmeni: Nail Baran & Tarih Öğretmeni: Hasan Turgut