TAC’de 23 Nisan Coşkusu

Matematik Bölümümüzce hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen, canını bu vatan ve geleceğin mirasçıları olan çocuklar için canlarını hiç çekinmeden feda eden tüm şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşu ve ardından hep birlikte coşkulu bir şekilde söylenen İstiklal Marşımız ile başladı. Hazırlık Sınıfları Müdür Yardımcımız John A. Arunski’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ve bu sırada izlenen duygusal video ile izleyiciler, günümüzün gerçekleri ile karşı karşıya kalıp duygusal anlar yaşadılar. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başından beri okulumuz tarafından gerçekleştirilen Toplum Hizmetleri Projeleri kapsamında, Kardeş Okulumuz Hasan Karamehmet İlkokulu öğrencilerinin beraber hazırlamış oldukları dans gösterileriyle seyirciler mest oldular. Dans gösterilerin hemen ardından günün anlam ve önemini yansıtan videolarla tarihe doğru küçük bir yolculuk yapıldı. Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen Gezici Kütüphane hizmeti kapsamında Kargılı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin öğrencilerimizle birlikte modern danslardan oluşan performansları çok etkileyiciydi. Okulumuzun öğrencilerinden M. Çağatay Gökçeli ve Sudenaz Arıcı, muhteşem şiir performanslarıyla göz doldurdular. Şehit İshak İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi de görülmeye değerdi. Ve son olarak okulumuzun Echo grubu “We are the World” ve “Memleketim” şarkılarıyla bütün izleyicileri coşturdu. Tarsus Amerikan Koleji’nin Kardeş Okullarındaki çocuklarla beraber gerçekleştirdiği 23 Nisan kutlaması, 23 Nisan coşkusunu herkese aşıladı.

Nice mutlulukların paylaşıldığı mutlu bayramlarımıza olsun!..