Dev Kafile ile İstanbul Üniversiteleri Gezisi Dolu Dolu Geçti!

20-22 Nisan, 2017 tarihleri arasında, 10. sınıflarımızdan oluşan 62 öğrenci ve 7 öğretmenin katılımıyla İstanbul’daki üniversite ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerin kariyer planlamalarında çok büyük öneme sahip olan bu gezide; öğrencilerimizin üniversiteleri yerlerinde görmeleri, kampüsleri ve olanakları gözlemlemeleri, bölümler ve programlar hakkında ayrıntılı bilgiler almaları, meslek ve gelecek hedeflerini belirlemeleri gibi çeşitli açılardan çok faydalı oldu.

Üç gün süren gezimizin ilk gününde: Sabancı Üniversitesi’nin devasa kampüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin mühendislik geleneği ve Mimar Sinan Üniversitesi’nin harika kampüsünün yanı sıra sanatçıya verdiği değeri görmek gerçekten hepimiz açısından etkileyiciydi.

Gezimizin ikinci günü Boğaziçi Üniversitesi ziyaretimiz ile başladı ve öğrencilerimiz güney kampüsü ile üniversitenin olanaklarına hayran kaldılar. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Ayazağa kampüsünde mühendislik alanı çok güçlü olan bu okul hakkında bilgiler edindiler. Sonrasındaki durağımız da Koç Üniversitesi’ydi. Kampüsü ve eğitim olanakları ile öğrencilerimizi oldukça etkiledi, Koç Üniversitesi. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş kampüsünü ziyaret ettik ve akşam yemeğimizi yine aynı okulun İstanbul’un tarih kokan semti Galata’da bulunan İletişim Fakültesi’nde yedik.

Son günümüzde Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, Özyeğin Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’ni ziyaret ederek gezimizi sonlandırdık. Bu gezimiz oldukça yararlı olmasının yanı sıra aynı zamanda da eğlenceli bir gezi olduğunu da belirtiriz.