Edebiyatımızın Usta Kalemlerinden Ahmet Ümit’in TAC Ziyareti

18 Nisan, 2017 tarihinde söyleşi yapmak üzere okulumuza gelen Ahmet Ümit, muhteşem konuşmasıyla öğrenci ve öğretmenlerimize çok özel ve güzel mesajlar verdi.

Ahmet Ümit’i öğrenci ve öğretmenlerimiz büyük bir hayranlıkla dinlediler. Ahmet Ümit konuşmasında;  Türklerin Doğu ve Batı ile bağlantısını yüzyıllardır avantaja çevirememesinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Bu özellikten dolayı Türklerin çok kültürlü bir ulus olduklarını çok kültürlülüğün de günümüzdeki önemini anlattı. İnsanları insan yapan kültürel değerlerden bahsetti ve insanları birleştiren gücün ahlaklı ve dürüst olmaktan geçtiğini konuşmasının çeşitli bölümlerinde önemle altını çizdi. Ahmet Ümit, “Elma ağacı nasıl elma vermek zorundaysa, insan da karşılık beklemeden iyilik yapmak zorundadır.” diyerek insanca değerlere sahip çıkmanın önemi üzerinde durmuştur. İnsanların ne olursa olsun asla umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini, bu dünyada insanları ayrıştırmadan sevmenin insanları “dünya vatandaşı” yapıp mutlu edeceğini anlattı.

TAC öğrencileri, Ahmet Ümit’i büyük bir dikkat ve hayranlıkla dinleyip yazarın söylediklerini sorgulayıp zihinlerine kazıdılar. Ayrıca Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün güdümlü okuma kitaplarından olan yazarın “Patasana” ve “Bâb-ı Esrâr” adlı yapıtlarının hazırlık aşamasını da paylaşarak Anadolu’nun zengin kültürel değerlerinden, renkliliğinden bahsederek bunlara sahip çıkılması gerektiğini anlatmıştır.

Dostoyevski ve Shakespeare gibi dünyaca ünlü yazarların kitaplarını okurken nelerden etkilenildiğini Tarsus Amerikan Koleji öğrencilerine anlatarak okuma zevkinin önemi üzerinde de durmuştur. Söyleşide derin bir tarih bilgisinin edebiyatla kaynaşarak doyumsuz bir sohbete döndüğü gözlemlenmiştir. İnsanların umut, iyi niyet duygularını hiç kaybetmeden, doğru yollardan sapmadan başarı ve gerçek mutluluğa ulaşılmasını tavsiye eden değerli yazar Ahmet Ümit, “Karanlıkta koşanlar çabuk düşerler…” sözüyle konuşmasını sona erdirmiştir.

Tarsus Amerikan Koleji Müdürü Günseli Yüksel Ahmet Ümit’e teşekkür edip bu özel ve anlamlı günün anısına plaket verirken okul Aktivite Koordinatörü Gülay Damar da Ahmet Ümit’e okul adına teşekkürlerini bildirdikten sonra Tarsus Amerikan Koleji’ni hatırlatacak özel armağan paketini sundu.

Okul anı defterini imzalayan Ahmet Ümit, öğrenci ve öğretmenlerin yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği imza ve fotoğraf isteklerinin de hiçbirini geri çevirmeyerek herkesin gönüllerini bir kez daha fethetmeyi başararak mütevazı kişiliğini de ortaya koydu.