4. Mersin Fizik Olimpiyatı Başarısı

29 Nisan2017 tarihinde Mersin Erdemli Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 4. Mersin Fizik Olimpiyatı’na Fizik öğretmenimiz Funda Karaosmanoğlu eşliğinde katılan 12. sınıf öğrencilerimizden Denizcan Bolat ve Hatem Şahin okulumuzu başarıyla temsil etmiş ve Denzican Bolat birincilik alarak hepimizi onurlandırmıştır. Bu başarısı olimpiyat kurulunca tam Cumhuriyet altını ile ödüllendirimiştir.

Lise öğrencilerimizi temel bilimlerde çalışma yapmaya özendirmek, fiziğe olan ilgilerini arttırmak ve fizik alanında yetenekli olan öğrencileri ortaya çıkararak yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak amacıyla  düzenlenen 4. Mersin Fizik Olimpiyatı, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 1. Aşama Ulusal Fizik Olimpiyatları niteliğindedir. Denizcan’ı bu zorlu olimpiyatta gösterdiği üstün başarıdan dolayı çok tebrik ediyoruz. Her iki öğrencimiz için de fizik başarılarının ve ilgilerinin daim olmasını diliyoruz.