Tarsus Amerikan Koleji Öğrencileri

Uluslararası Matematik Yarışmalarında

Katılımcı öğrencilerin uluslararası platformlarda matematiksel sentez, analiz ve kritik düşünme becerilerini ölçmeye yardımcı olan, birçok matematiksel konuda açık uçlu soruların yer aldığı ve dünyanın prestijli üniversitelerinden Kanada’da bulunan Waterloo Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Fryer, Galois ve Hypatia Matematik Yarışmalarına bu yıl 9, 10 ve 11. sınıf seviyelerinden öğrencilerimizle katıldık.

Dünya genelinde binlerce öğrencinin yarıştığı Fryer ve Galois  Matematik Yarışmasında; 9. sınıf öğrencilerimizden Ege Yüceel, Merve Bostan, Selin Keşaf, Mehmet Alp Sözüdüz; 10. sınıf öğrencilerimizden de Nida Aktaş, Sena Erdinç ve Emirhan Nasıf  “onur listesine” girmişlerdir.

Ayrıca bu öğrencilerimiz ile yarışmaya katılan 9. sınıf öğrencilerimizden Efe Yıldırım, Venüs Şahin, Buse Orak, Berhan Demirhan, Ege Bayram; 10. sınıf öğrencilerimizden Emre Yapıcı,

Melisa Karakullukçu, Ece Özer, Berke Can ve Çağla Aytekin ve 11. sınıf öğrencilerimizden de Nil Yağmur İlba ve Zeynep Erdoğan dünya genelinde tüm katılımcılar içerisinde ilk  %25’lik dilime girme başarısını göstererek ayrıcalıklı sertifika” almaya hak kazanmışlardır.

Öğrencilerimizi elde ettikleri bu başarılarından dolayı tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.