TAC’de Ustalara Saygı Duruşu

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün gelenekselleşen etkinliği “Şiir Dinletisi”, 05.05.2017 tarihinde gerçekleştirildi.  “BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ” şiir dinletisinde, edebiyatımızın usta isimleri âdeta resmi geçit yaptılar.  Senaryosunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Niyazi Pavlaz’ın yazdığı ve doğumdan ölüme değin tüm bir yaşamın şiirlerle anlatıldığı dinletide usta şairlerimizin şiirlerine Müzik Öğretmenimiz Aslı Son seçtiği müziklerle ve de müzik dersi öğrencileri yetenekleriyle renk kattılar. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Dilek Başaran da halk oyunları ekibi ile izleyenleri Ege turuna çıkardı. Tüm izleyicilerin şiire, müziğe, sanata doyduğu bu etkinlikte okulumuzun 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden toplam 30 öğrenci görev aldı. İzleyicilerinden tam not alan dinletinin açılışında okunan metin, dinletiyi özetlediği gibi yeni dinletilerin de müjdesini veriyordu.

“Yaşam, doğumla başlayıp ölümle biten bir süreçtir. Önemli olan bu iki noktayı birleştiren yoldur. Kimi, bitip tükenmeyen arzularla doldurur bu yolları; kimi, hayallerine dört elle sarılır. Kimi, acıların esiri olup bir an önce sonunu getirmek ister bu yolun; kimi ise bu yolda yorulmak nedir bilmez ve meydan okur her şeye, herkese. Yarınlar tükenmez onun için. Oysa son hep aynıdır. Işıklar söner, film biter. Önemli olan bu gerçeği bilerek, görerek dört elle sarılmaktır hayata, yaşama.”

Dinleti sonrası tüm izleyiciler Oditoryumdan hayata dair derin ve şiirsel duygularla ayrıldılar.