TAC Fen Bilimleri Öğrencilerinin SAC Fen Fuarındaki Başarıları

SEV Amerikan Okulları arasında düzenlenen ve iki yılda bir gerçekleşen geleneksel “Fen Fuarı”na bu yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde, SEV Amerikan Koleji ev sahipliği yaptı. Biz de Tarsus Amerikan Koleji olarak Fizik, Kimya, Biyoloji ve Teknoloji alanlarında toplam 9 projeyle okulumuzu başarılı bir şekilde temsil ettik.

Fuarın ilk gününde; sabahleyin stand hazırlıklarını yapan öğrencilerimiz öğle yemeği ardından açılış töreniyle fuara başladılar. Burada üç jüri üyesine ayrıca sayısız öğrenci ve öğretmene projelerini sundular. İngilizce gerçekleşen sunumlar ayrıca birçok deney barındırıyordu. Hem kardeş okullarla kaynaşan hem de projelerini sunan öğrenciler, “BBQ Partisi”nden sonra yorucu bir günü, SAC öğrencilerince konuk oldukları ailelerin evlerinde dinlendiler. İkinci gün, Beylerbeyi İskelesi’nde başladı. Tekne turuyla Boğaz’ı gezen öğrencilerimiz aynı zamanda ödül töreniyle emeklerinin karşılığını aldılar. Gün sonunda vedalaşıp, Adana Havaalanı’na dönmek üzere yola çıktık.

Dört kardeş okulun öğrencilerinin katıldığı ve iki gün boyunca süren fuarda, özenle hazırlanmış projeler arasından 4 farklı kategoride toplam 7 ödül almaya hak kazandık. Bu fuarda görev alan öğrencilerimize ve katkıda bulunan bölüm öğretmenlerimize çabalarından dolayı çok teşekkür ediyor ve başarılarını kutluyoruz.  Fuara katılan diğer okullarımızı da tebrik ediyor ve ev sahibi SEV Amerikan Koleji öğretmen ve öğrencilerine hazırladıkları mükemmel program ve misafirperverlikleri için ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Fuara Katılan Öğrencilerimiz ve Aldıkları Ödüller:

En İyi Sunum Ödülü:

Biyoloji: Nisa Serin: Metan Gazının Dünya Üzerindeki Etkileri

Jüri Özel Ödülü:

Fizik: Bera Micozkadıoğlu: Tünel ve Köprü Geçişlerinde Ağır Yük Araçlarının Çarpmalarını Engelleyecek Uzaktan Algılama Sistemi

Teknoloji: Ege Yüceel: Kurtarıcı El

En Orijinal Fikir Ödülü: