TAC Sosyal Bilimler Alanında Başarıya Doymuyor!

SEV Liseleri arasında geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen Sosyal Bilimler Fuarı bu yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde SEV Amerikan Koleji’nde gerçekleştirildi. Birbirinden değerli ve özenle hazırlanmış projeler arasında büyük ilgi ve beğeni gören öğrencilerimizin hazırladığı 4 proje, toplam 6 ödül almaya hak kazandı.

Coğrafya alanında Cevahir Bozkurt ve Başak Özcan’ın hazırladığı “Küresel İklim Değişikliğinin Zincir Vurduğu Kuşlar” projesi ile En Yaratıcı Proje ve En İyi Panosu Olan Proje ödüllerini,

Psikoloji Alanında Fem Yüksel ve Başak Günüşen tarafından hazırlanan “Kendimize mi Takıntımız Var Yoksa Sosyal Medyaya mı?” projesi ile Panosu En İyi Olan Proje ödülünü,

Sosyoloji Alanında Belit Karalı ve Cansu Naz Antmen’in birlikte hazırladıkları “Kapitalizm” projesi ile Panosu En İyi Olan Proje ödülünü,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında da Abdullah Kılınç’ın “Mevlana” projesi ile En Yaratıcı Proje ve En İyi Panosu Olan Proje ödülünü alarak bizleri gururlandırmışlardır.

4 Mayıs, Perşembe günü yorucu bir yolculuğun ardından İstanbul’da bizleri, öğrencilerimizi misafir olarak ağırlayacak olan SEV Amerikan Koleji velileri ve öğrencileri sıcak ilgi ve misafirperverlikleriyle karşıladılar. 5 Mayıs, Cuma sabahı öğrencilerimiz projelerini sunacakları alanları hazırlamaya başladılar ve bu sırada kardeş okulların öğrencileriyle tanışma ve sohbet etme imkânını elde ettiler. Sosyal Bilimler Jürisi özenle ve büyük emekler harcanarak hazırlanmış olan birbirinden değerli projeleri incelerken seçim yapmakta zorlandı. Bu arada sunumlarını yapan öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Jüri üyelerinin değerlendirmelerini yapmalarının ardından öğrencilerimiz evlerinde misafir olarak kalacakları SEV Amerikan Koleji’nin öğrencileri ile yola çıktılar.

6 Mayıs, Cumartesi sabahı daha da heyecanlı olan öğrencilerimizle Beylerbeyi İskelesi’nde buluştuktan sonra, ödül töreninin de yapılacağı Boğaz turuna çıkıldı. Gerçekleşen ödül töreninin ardından yeni tanıştıkları arkadaşları ile vedalaşan öğrencilerimiz, güzel ve bol ödüllü geçen iki günün ardından Tarsus’a dönmek üzere havaalanına doğru yola çıktılar.

İstanbul’da geçirdiğimiz süre boyunca bizlerle yakından ilgilenen, bizlere okullarında misafir değil de ev sahibi hissi yaşatan SEV Amerikan Koleji’nin değerli idarecileri, saygıdeğer öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunarken; SEV Amerikan Koleji’nin sevgili öğrencilerine ve öğrencilerimizi aile sıcaklığıyla evlerinde misafir eden değerli velilere şükranlarımızı sunuyoruz!..

Tarsus Amerikan Koleji
Sosyal Bilimler Bölümü