II. TACEF Yoğun Bir İlgi İle Gerçekleştirildi

II. Tarsus Amerikan Koleji Ulusal Eğitim Forumu(TACEF), hafızalardan kolay kolay silinemeyecek anlara ev sahipliği yaptı.

TACEF geçen yıl, okulumuz öğrencilerinin bir projesi olarak başlamıştır. 24-27 Mart, 2017 tarihleri arasında okulumuzda gerçekleştirilen bu değerli etkinlikte ülkemizin dört bir yanından lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 öğrenci yer almıştır.

Dört gün süren bu çalıştayda; Türkiye'nin dört bir yanından Tarsus’a gelen katılımcılar ile ülkemizin ekonomik, sosyal, sağlık, kültürel ve çevresel sorunlarına çözüm bulabilmek için çalışmalar yaptıktan sonra çalıştayın son gününde bu önerilerini sunmuşlardır. Bunların yanı sıra etkinliğin başladığı günden son geceye kadar katılımcı öğrenci ve öğretmenler arasında unutulmaz dostluklar kurulmuştur.

II. TACEF’in Stickler Oditoryum’da yapılan açılışı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile yapıldı.
Açılış oturumunda; Okul Müdürümüz Günseli Yüksel ve TAC’75 Mezunumuz, Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Genel Müdür Yardımcısı ve Dijital Fabrika Divisyon Direktörü Ali Rıza Ersoy ve Konferans Başkanı olan Hasan Başkurt birer konuşma yaptılar. Velilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve TAC Mezunlar Derneği üyeleri ile mezunlarımız da bu etkinliğin açılışında konuklarımız arasında yer alması hepimizi mutlu etti.

Tarsus Amerikan Koleji Müdürü Günseli Yüksel, böyle bir konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten konuşmasında bu konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti. Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 20 liseden gelen 200'e yakın katılımcının bulunduğu bu konferansın amacı; lise düzeyinde öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve gençlerin kendi düşüncelerini özgürce ifade edebilmelerine olanak tanımaktır. Türkiye'mizin ve Avrupa'nın geleceğine yön verebileceklerine inanılan bu gençler, farklılıklarını zenginlik olarak görerek, hoşgörü ortamında çeşitli güncel sorunları tartışarak çözüm yolları ürettiler. Açılış oturumunun ardından katılımcılar komite çalışmalarına başladılar. Delegeler, daha önceden belirlenen güncel sorunları tartıştılar. Daha sonra öğrencilerin buldukları çözümler son gün yapılan Genel Kurul'da tekrar tartışıp oylamaya sunuldu.

II. TACEF’in son gününde katılımcı okullara katılım sertifikaları ve plaketleri verilirken öğretmen ve öğrencilere de katılım sertifikaları takdim edildi. Çalıştayın kapanış konuşmalarında özellikle dostluk, arkadaşlık, ulusal ve dünya barışı, huzuru üzerine vurgularda bulunuldu. Katılımcılar Tarsus’tan ayrılırken yanlarında o güzel hatıralarını da birlikte götürdüler ve gelecek yıl III. TACEF’te buluşmak üzere vedalaştılar!..

Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Baş Organizatör İnci Ovat’a, Editör Güneş Sezer’e ve Proje Koordinatörü Orhan Baycık ile Danışman Öğretmen Gülay Damar ile Gülden Balaban’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.