Okul Açılışı TAC’de Bir Başka Güzel!

Okul açılış günleri TAC’de bir başka oluyor!.. Okul açılış günü, bizler için tüm ailenin sevgiyle bir araya geldiği bayram günleri gibi anlamlı.

Okulumuz bu yıl, 11 Eylül, 2017/Pazartesi günü, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde 129. kez açıldığında öğretmenler, idareciler, veliler ve mezunlar olarak öğrenciler kadar heyecanlıydık.

Bu yıl aramıza katılan hazırlık sınıfı öğrencilerinin ilk gün heyecanlarını görmeliydiniz. Üzerlerinde, yıllardır büyük emeklerle hazırlandıkları sınavda başarılı olarak giriş puanı her yıl giderek artan okulumuza girebilmenin rahatlığı vardı.

Okula yeni başlayan “yatılı” ve “gündüzlü” öğrencilerin velilerine yönelik çok kapsamlı oryantasyon programları yapılıyor, okul açılışının öncesinde ve sonrasında. Uzaklardan gelerek çocuklarını okulumuza emanet eden veliler de dahil olmak üzere birçok veli bu özel töreni izlemek üzere okuldaydılar.

Son sınıf öğrencileri, okul açılış törenlerine her zaman titizlikle planladıkları bir coşkuyla girerler ancak bu yıl çok farklıydı. Bunun nedeni de okul açılış tarihinden çok kısa bir süre önce, 9. sınıf öğrencimiz Nazmi Toygar Hıdıroğlu’nun talihsiz bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi, tüm camiamızı derinden yaraladı. Son sınıflar, Nazmi’nin fotoğrafını taşıyarak girdiler, tören alanına.

Her yıl olduğu gibi, son sınıf öğrencileri, duygularını yansıtan söylemlerini içeren görselleri astılar ve kardeşleriyle karşılıklı olarak TAC marşları söylediler, coşkuyla “BOM” çektiler. TAC’nin 129 yıllık geleneğinin en önemli özelliklerinden birisi olan “kardeşlik, birlik ve beraberlik” duygusunun en canlı şekliyle öğrenciler tarafından bir kez daha sergilenmesi görülmeye değerdi.

Açılış konuşmalarında Okul Müdürümüz Günseli Yüksel, Okul Başdanışmanı Andrew Leathwood ve Sağlık Eğitim Vakfı’nı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Koçak, konuşmalar yaparak öğrencilere değerli mesajlar verdiler.

Açılış törenlerimizde artık gelenekselleşen bir bölüm daha var. Her yıl en yüksek “TAC Onur Puanı” kazanan her dönemden birer öğrenci TAC Mezunlar Derneği tarafından ödüllendiriliyorlar. TAC Onur Puanı, akademik başarının yanı sıra sosyal sorumluluk da dahil olmak üzere diğer alanlardaki faaliyetleri de teşvik eden bir uygulama. Bu yıl da Lise 1-4. sınıflardan en yüksek TAC Onur Puanını alan 4 öğrenciye gösterdikleri bu başarı için tüm mezunlar adına, TAC Mezunlar Derneği Başkanı olarak eğitimlerine destek olacak ödülleri verdim.

İkinci tören, kardeş okulumuz Tarsus SEV İlköğretim Okulu’nun açılışı “Talas Kampüsü”nde gerçekleşti. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl okulumuzun yeni yapılan kampüsüne Kayseri Talas’ta bulunan ve yıllar önce kapanmış olan ‘Talas Amerikan Ortaokulu’nun anısını yaşatmak amacıyla “Talas Kampüsü” adı verilmişti.

Tarsus SEV İlk öğretim Okulu açılış töreni yeni auditoriumun konferans salonunda yapıldı. Açılış konuşmalarını yapan Okul Müdirelerimiz Ayfer Aydın ve Çiğdem Özyürekoğlu, Okul Başdanışmanı Andrew Leathwood ve SEV Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Koçak, bu yıl aynı zamanda ilköğretim okulumuzun açılışının 20. kuruluş yıldönümü olduğunu vurgulayarak öğrenci ve velilerimize başarılar dilediler.

Her iki törene de çok sayıda mezunumuz katılarak eski günleri andılar ve bu duygusal atmosferi hep birlikte yaşadılar.

Okulumuzda açılış törenleri bir başka güzel!.. Bu yıl katılamadıysanız çok şey kaçırdınız; seneye 130. yıl açılışında sizleri mutlaka bekleriz!..

Dr. Ali Cerrahoğlu