Akran Rehberliği Eğitimini Başarıyla Tamamlayan TAC’20 Öğrencileri Sertifikalarını Aldılar!

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 2010 yılından beri yürütülen, öğrenciden öğrenciye destek ve dayanışmayı amaçlayan, bu doğrultuda etkili iletişim ve doğru yardım becerilerini kazandırmayı hedefleyen Akran Rehberleri eğitiminin en yenisini Haziran ayında tamamlandı. Akran Rehberlerimiz, on haftalık çalışma programları boyunca oldukça aktif ve başarılıydılar.

Okulumuzun bu seneki yatılı oryantasyonunda görev alan akran rehberlerimiz, öğrendiklerini uygulama fırsatı elde ettiler. Akran Rehberlerimiz için okulda gerçekleştirdiğimiz sertifika töreni ile eğitimlerini belgeleyerek büyük bir heyecan ve gurur yaşadılar. Okul Başdanışmanımız Andrew Leathwood, Okul Müdürümüz Günseli Yüksel ve Okul Psikolojik Danışmanlarımızın hazır bulundukları bu törende akran rehberliği eğitiminin önemi, öğrencilerin taşıyacağı rolün TAC için anlamı ve bunun öğrencilere yüklediği sorumluluk bir kez daha vurgulandı. Projenin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Okul Müdürü Günseli Yüksel, çalışmaya katılan öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilerimizin hem kendi dönem arkadaşlarına hem de diğer alt sınıf öğrencilerine akademik, sosyal, duygusal alanlarda destek olacağı bu projede her yıl daha fazla öğrenci eğitim almakta ve akran rehberliği için gönüllü olmaktadır.

Sertifika alan tüm öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.