Adana Film Festivali’ndeydik!

Okulumuz Dergi Kulübü Öğretmeni Sermin Yılmaz’ın rehberliğinde, 28 Eylül günü kulüp öğrencileri ve sanata gönül veren yatılı öğrenciler olarak 24. Uluslararası Adana Film Festivali etkinliğine katılım sağladık.

Bu güzel etkinliğin gerçekleşeceği gün okul bittiğinde, okul servislerimiz aracılığıyla bir saatte ulaştığımız festival alanında bizi kalabalık olmayan bir ortam, güvenlik görevlileri ve birkaç haber muhabiri karşıladı. Bu sene 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali’nin üçüncü günü için hazırlıklar alana girdiğimizde hâlâ devam ediyordu. 3. gün etkinlikleri; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün kısa bir konuşmasının ardından başladı. Bir yandan üniversite öğrencilerinden oluşan bir topluluk, tarihte, sinemada, müzik sektöründe ve nice dallarda ün kazanmış  kişileri, adeta birer heykel gibi, altın ve gümüş renklerle boyanmış kostümler içerisinde gözler önüne serdiler. Uzun süre boyunca çok az hareket eden ve konuşmama konusunda özen gösteren bu üniversite öğrencileri, güzel sanatlar dalında okumasalar da takdire şayan bir özenle görevlerini yerine getirdiler. Hemen karşılarındaki *jonglörler minik bir performans sergilerken Nuri Alço gibi sinemaya gönül veren Yeşilçam sanatçılarından bazıları da eski model klasik arabalarla festivale gelenleri selamladılar. Yarım saatlik bir zaman diliminin ardından etkinlik alanındaki kalabalık dağıldı ve sanatçılar kendileri için ayrılan sergiliklere geçtiler.

Sergiliklere göz gezdirdiğimizde çeşitlilik bir hayli artıyordu. Kimi grup üyeleri röportaj peşinde koşarken bazılarımız resim sergilerinde sanatçının eseri ve resmin anlamı hakkında tartıştı; yazarlarla söyleşi yapıp kitaplara göz gezdirdi ve cam sanatıyla uğraşan büyüklerimizle zaman geçirdi. Muhabbetimiz esnasında, önümüzde nazar boncuğu yapan cam sanatçısı her birimize o anda yaptığı birer nazar boncuğunu hediye etti. Gezinin sonlarına doğru ise Ege YÜCEEL ve Zeynep CAN arkadaşımız “Festival filmlerine mi yoksa gişe filmlerine mi daha çok ilgi gösteriyorsunuz?” konulu bir anket yaparken; Ulaş KAYGISIZ ve Ege BAYRAM arkadaşlarımız da yerel televizyona röportaj verdiler.

Akşam saat: 20.30 gibi son bulan gezinin ardından tekrar okul servislerimiz ile evlerimize döndük. Bizler için hem eğitici hem de oldukça zevkli geçen bir etkinlik gezisini daha bitirmenin hüznünü yaşarken bir yandan da unutamayacağımız anılardan birini daha yaşamanın mutluluğunu da yaşadık.

10-A / Ulaş KAYGISIZ

* Jonglör: Belirli bir sayıdaki nesneyi havaya atıp tutan, bu esnada en az bir adet nesnenin havada olmasını sağlayan sirk veya sahne sanatçısı.