Coğrafya Arazi İnceleme Ve Araştırma Gezisi

Coğrafya dersinde öğrenciler tarafından sıkıcı bulunan ve öğrenilmesinin zor olduğu düşünülen İç ve Dış Kuvvetler konularının daha da eğlenceli olabilmesi ve bilgilerin kalıcılığının sağlanması amacı ile 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 15 öğrenci ile coğrafya öğretmenlerimiz Gülden Manav, Nail Baran ve felsefe öğretmenimiz Gülşah Yücedağ 23-24 mayıs tarihlerinde Kapadokya yöresine araştırma ve inceleme gezisi düzenlediler.

Bu gezide bizlere 11. sınıf öğrencimiz Ayşegül Yıldız Altın’ın babası Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Bekir Altın eşlik etmiştir. Değerli Hocamız Necati Bey yöre gezilirken öğrencilerimize bakmakla, görmenin farklı şeyler olduğunu anlattı.

İlk gün Maar gölü olan Narlı Göl, Ihlara Vadisi, Derin Kuyu Yeraltı Şeri ve Üzümlü Kilisesinin görülmesi ve incelemesinin ardından bir gece konaklayacak olduğumuz otele geçtik otelde yemekten sonra o bölgeyi yüksek bir yerden görebileceğimiz Uç Hisar’a gittik ve çevrenin gece görüntüsünün mükemmel olduğunu fark ettik, sabah gezideki ikinci güne uyandığımızda güzel bir kahvaltının ardından Bekir Hocamız geziye başlamadan önce gezilecek olan yerler hakkında bilgiler vererek ön hazırlığı tamamladı. İkinci gün ilk olarak Uç Hisar’a gidildi burada verilen incelemeler ve bilgilendirmelerin ardından, Paşa Bağı, Zelve Vadisi, Avanos gezilmesinin ardından dönüş yoluna çıkıldı.