8. Geleneksel “TAC Oktoberfest” Kutlaması

TAC Oktoberfest kutlamamızı bu yıl da Goethe Enstitüsü’nün katkılarıyla gerçekleştirdik!..

Ankara Goethe-Enstitüsü-Eğitim İş Birliği Almanca Bölümü tarafından üç yıldan beri yürütülen ve bir kültürel iş birliği projesi olan “Almanya Bavulu” etkinliğine öğrencilerimiz aktif bir şekilde katıldılar.

Gerçekleştirilen etkinlik, Almanya hakkında en yeni bilgileri içermekte olup sekiz duraktan oluşmakta ve Almanya’nın eyaletleri hakkında çeşitli bilgiler yer almaktadır. Bunlar; eğitimden ekonomiye, kültürden sanata, Alman icatları, marka ve ünlüleriydi. Etkinlik sırasında öğrenciler gruplar oluşturarak bu bilgiler ışığında ellerindeki kâğıtlarla her durağı ziyaret edip soruların doğru cevaplarını bularak bütün etapları en kısa zamanda tamamlamaya çalıştılar. Kazanan gurupta bulunan öğrencilere küçük birer ödül verildi. Ayrıca bu güne özel, yemekhanemizde Alman mutfağında yer alan yemekler hazırlandı.

Goethe Enstitüsü tarafından hazırlanan bu etkinlik, tüm dünyada olduğu gibi bizim okulumuz öğrencilerince de büyük ilgi gördü.

Gün boyunca teneffüslerde çalan zilin “Oktoberfest”i hatırlatması ve Alman giysileri ile bahçede dolaşan öğrencilerimiz bu özel güne anlam kattılar.

Tarsus Fatih Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerimizin de misafirimiz olarak bu etkinliğimizde yer almasından mutluluk duyduk.