TAC Yurtdışı Üniversiteler Fuarı - 2017

Tarsus Amerikan Koleji, geleneksel olarak düzenlediği Yurtdışı Üniversiteler Fuarı etkinliğinin bu yılki ayağında (11 Ekim, 2017) yurtdışındaki seçkin üniversitelerin temsilcilerini ağırladı. Bu yıl Kanada, ABD, İngiltere, Hollanda, İspanya, İtalya, İsviçre, Katar ve Hong Kong’daki üniversitelerden toplam 18 misafirimiz vardı. Etkinlik tam gün sürdü ve öğrencilerin bahçemizdeki fuar atmosferinin bir parçası olmalarının yanı sıra, daha küçük gruplar halinde üniversitelerin sunumlarına katılmalarına da olanak tanındı.

Etkinlik, lisedeki tüm öğrenci ve öğretmenlerin yeni oditoryumdaki açılış töreni sonrasında öğrencilerin Common App, UCAS, OUAC ve Studielink gibi çeşitli başvuru süreçleri ile ilgili bilgi aldıkları oturumlara katılmaları ile başladı.  Daha sonra ise, her bir dönem grubu başvuru makaleleri, mühendislik okulları, finansal yardım, sanat programları gibi konuların yanı sıra belirli üniversitelerin sistemi ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı üç ayrı sunuma katılım sağlandı.

Üniversite temsilcileri bilgilerini öğrencilerle paylaşırken, TAC Öğrenci Birliği temsilcileri de gün içerisinde onları doğru yerlere yönlendirme konusunda misafirlerimize eşlik ettiler. Günün başarılı bir şekilde yürümesinde Öğrenci Birliği üyelerimiz önemli bir rol oynadılar. Misafirlerimiz de gün boyunca öğrencilerin bu konukseverlikleri karşısında onlara müteşekkir olduklarını belirttiler.

Günün sonunda lise öğrencilerimiz çok çeşitli programlar, üniversitelere kabul koşulları hakkında ayrıntılı bilgiler edinerek potansiyel yükseköğretim seçeneklerini daha iyi kavradılar. Süreçle ilgili daha fazla bilgi almak isteyen öğrencilerimiz ve velilerimizi Naviance programını kullanmalarını ve/veya Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı ile görüşmek için randevu almalarını öneriyoruz.

Temsil edilen Üniversiteler /  List the university that will be representing

Fordham University

Franklin University Switzerland

University of Essex