10. Sınıflar Fen Bilimleri Bilgi Yarışması

10. sınıflarımız için Fen Bilimleri Bölümümün her yıl hazırladığı bilgi yarışması bu yıl da 5 Aralık, 2017 tarihinde tüm 10. sınıfların katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yarışma ile öğrencilerimiz Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarındaki bilgilerini hem arkadaşlarına hem de öğretmenlerine göstermek için eğlenceli ve heyecanlı bir yarışmaya katıldılar.

Fen Bilimleri Bilgi Yarışmasının en önemli amacı, öğrenciler arasındaki iletişimi arttırmaktır. Yarışmaya katılan öğrenciler sınıflarını temsil ettikleri için bu tür yarışmalar, aynı zamanda öğrencilerimizde sorumluluk bilincinin gelişmesine de yardımcı olmaktadır. Ayrıca farklı bilim dallarında hazırlanan sorulara kısıtlı zamanda cevap verebilme ile öğrencilerin bu yöndeki yeteneklerini geliştirme de amaçlamaktadır.

Yarışmada; Fen dersine ait her branştan dörder soru bulunmaktaydı. Olası bir beraberlik durumunda kazananı belirlemek üzere yedek sorular da hazırlanmıştı. Yarışma ilerledikçe, öğrencilerimizin heyecanı ile birlikte doğru cevaplardan topladıkları puanlar da arttı. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz soruları çözerken, sınıf arkadaşları da büyük heyecan ve merak içerisinde gruplardan gelecek cevapları heyecanla beklediler. Son soruyla birlikte öğrencilerimiz arasında beraberlik durumu oluştu. Yarışmanın birincisi, ancak yedek soruların sonunda belirlenebildi. 10-C sınıfından Emir Akgün, Tan Nadir Kuzucu ve Yüksel Yalçın sınıflarını çok güzel bir şekilde temsil ederek galibiyeti kazanan grup oldu. Yarışma sonunda gelen galibiyet ile birlikte salondaki izleyiciler büyük coşkuyla kazanan grubun sevincine ortak oldular.

Bizler de yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.