Gezici Kütüphanede Umut Var!..

Tarsus Ramiz Asutay İlkokulu ve Ortaokulu vardı, gezici kütüphanemizin rotasında bu kez. 2 Aralık, 2017/Cumartesi sabahında vardık bizi bekleyen kardeşlerimizin yanına. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit ve Bölüm Öğretmenlerinden Niyazi Pavlaz rehberliğinde gerçekleşen gezide öncelikle dersler aktarıldı. İngilizce, Türkçe, matematik alanlarında öğrencilerin gelişmesi için çaba sarf edildi.

Kitap paylaşımı daha bir zorluydu önceki deneyimlerimize nazaran. Kitap seçme kuyruğu uzadı da uzadı. Kitabı seçen öğrenci bir de kurabiye tüketiyor, gülümsüyordu. Bu kez umutlu öyküler öne çıkıyordu. 7. sınıfa giden Eren, mühendis olma hayali kuruyor, derslerine sıkı sıkıya çalışıyordu. Bisikletinin ön tekerini havaya kaldırıyor, sol kolunun altına sıkıştırdığı kitabını asla bırakmıyordu. Bir diğer öğrenci, ceplerine doldurduğu mandalinalardan ikram ediyor, paylaşmayı seviyordu. Öğrenciler bize topaç çevirmeyi öğretirken biz de onlara yaratıcı drama örnekleri sunuyorduk ve böylece bir etkinlik daha sona eriyordu. Topaç döndükçe umut da sürecekti, biliyorduk.