TAC’lilerin Oyuncak Kardeşliği Projesi

Okul öncesi çağında olan çocukların büyümeleri ve sağlıklı gelişmeleri için beslenme, bakım, sevgi ve ilgi ne kadar gerekli ise; oyun ve oyuncakların da o kadar gerekli olduğu bir gerçektir. Çocukların gelişimlerini etkileyen en önemli araçlardan birinin de “oyuncaklar” ve “oyunlar”ın olması, gerçekleştirmek için heyecan duyulan Oyuncak Kardeşliği Projesinin çıkış noktası olmuştur.

Bu sosyal bilinç ile Fen Bölümü öğretmenlerinin rehberliğinde, 9, 10  ve 11. sınıf öğrencilerinden Tuna Çavaş, Mert Kepece, Atakan Arıkan, Doğu Yurtsever, Alper Kutlar, Mehmet Yağız Kocatürk,  Döne Gül Biçer, Elif Naz Kaya, Ulaş Kaygısız, Süleyman Şah Doruk Koncagül, Yunus Aktaş, Boran Erdoğan, Kerem Gökşin, Mustafa Toslak, Berat Güdül, Buse Orak ve Gönül Meliha Manav’ın öncülük ettiği Oyuncak Kardeşliği Projesi düzenlenmiştir. Proje kapsamında; öncelikle okul bünyesinde öğrenciler tarafından pasta satışı yapılmış ve elde edilen gelirle yeni oyuncaklar alınmıştır. Diğer taraftan okul çapında toplanan kullanılmış oyuncaklar oyuncak kovalarında toplanmıştır.

Özenle hazırlanıp paketlenen oyuncaklar, bir grup öğrenci ve öğretmenlerinin Kelahmet Köyü İlkokuluna gerçekleştirdikleri ziyaret ile okul öncesi çağındaki çocuklarla paylaşılmıştır.

Çocukların hayallerini gerçekleştirmek gibi önemli bir amaca hizmet eden bu oyuncaklara kavuşan minik kalplerin yüzlerinde oluşan tebessümler projede yer alan öğrencileri çok daha mutlu etmiştir. Karşılıklı olarak duyulan bu memnuniyet,  projenin devamlılığı için öğretmen ve öğrencilerimize ilham vermiştir.

Bir oyuncak, binbir hayal!.. Hayalleri zenginleştirmek için haydi el ele!..