Hazırlık Sınıfları Doğa Yürüyüşü

1 Aralık günü, Hazırlık sınıfları ve bu sınıflara giren tüm öğretmenleri, okulumuzun bulunduğu coğrafya içinde yer alan tarihi Varda Köprüsü ve Kapıkaya’da “doğa yürüyüşü” gerçekleştirdiler.

Geziye çıkmadan önce hem öğrencilerin hem de öğretmenlerinin gezi ile ilgili çok heyecanlı oldukları her hallerinden belli oluyordu. 150 kişilik bir grup olarak gezi, saat: 09.00 civarında okuldan ayrılışları ile gezileri başladı.

Havanın Aralık ayı olmasına rağmen güneşli ve açık olması, yürüyüşlerini daha da eğlenceli hale getirdi. Doğa harikası olan bölgede öğrencilerimiz konuşma ve yazma projelerinde kullanmak üzere, doğada bulunan doğal maddeleri topladılar; bol bol fotoğraf çekip bu anları ölümsüzleştirdiler.

Yemeklerini de burada yedikten sonra kısa bir süre daha burada incelemelerde bulunduktan sonra öğretmenlerinin okula dönme zamanı geldiğini hatırlatmaları ile birlikte yüzlerindeki o mutluluk ifadesi yerini acı bir dudak bükümüne bıraktı. Ancak gerçekten buradan ayrılma zamanı gelip çatmıştı. Bu gerçeğin de bilinci ile topladıkları malzemeleri sıkı sıkı tutarak servis araçlarına binip okullarına döndüler. Buradan elde ettikleri malzemeleri birbirinden farklı  projelerinde kullandılar.

Hazırlık sınıflarımızın bu gezileri hem ürettikleri projelerle hem de çok eğlenceli bir şekilde anlam bulup öğrenci ve öğretmenlerimizin iletişimlerini daha da güçlendirip farklı boyutlara uzanan bir gezi olarak hafızalarda TAC ile ilgili anılar köşesinde çoktan yerini aldı.