Tarsus Huzurevi Ziyaretimiz

Bireyin ulusal ve evrensel değerlere sahip olması, değerler eğitimini edinip özümsemesine bağlıdır. Bu amaçla, bireyin ahlaki değerlerin bireysel ve toplumsal hayata yapacağı olumlu etkileri bilişsel olarak fark etmesi gerekir. Bu farkındalığı arttırmak için Fen Bölümü öğretmenlerimiz İpek Olsun ve Duygu Şimşek rehberliğinde, öğrencilerimiz Doğa İplik, Melisa Aykurt, Güneş Doğan, Ferit Sezen, Doğa Doğan, Mustafa Toslak, Başak Erdoğan, Görkem Hamurcu, Arda Utaş, Boran Erdoğan, Süleyman Şah, Doruk Koncagül 09 Aralık, Cumartesi günü Tarsus Huzurevi ziyaretini gerçekleştirdiler.

Bu ziyaret ile öğrencilerin kendi ailelerinden başlayarak toplumdaki yaşlılara karşı saygı ve hoşgörü geliştirmelerinin yanı sıra ahlaki değerlere de önem vermeyi kavramalarını amaçlanmıştır.

Tarsus Huzurevine yapılan ziyaret ilk olarak huzurevinin kafeterya bölümüyle başladı. Burada, küçük ikramlar eşliğinde edilen sohbetlerde öğrenciler, huzurevinde kalan yaşlı amca ve teyzelerin hal ve hatırlarını sordular ve onlarla sıcak bir iletişim kurdular. Onlara hayat deneyimleriyle ilgili sorular sordular, onlardan aldıkları yanıtlar karşısında kimi zaman güldüler kimi zaman da hüzünlendiler.

Bu anlamlı sohbetten sonra, zihinsel engelli hastaların bulunduğu kata geçildi. Öğrenciler, buradaki hastaların durumları ve bulundukları şartları gözlemlediler. Ayrıca, huzurevi sakinlerinin buradaki zamanlarını nasıl geçirdiklerini, boş zamanlarında ne gibi hobilerle uğraştıklarını öğrenip onların ürettiklerinden oluşan el işi sergisini ziyaret ettiler.

Bu etkinlik sayesinde, öğrencilerimiz hayatta sadece maddi kazanımların değil manevi kazanımların da ne kadar önemli olduğunun bilincine ulaştılar. Etkinlik sonunda, her iki taraf da bu ziyaretten mutluluk duyduklarını dile getirdikten sonra bir sonraki ziyarette buluşmak üzere birbirlerine söz verip ayrıldılar.