SAC Liderlik Konferansı - 2017

Bu seneki SEV Okulları Liderlik Konferansı, SEV Amerikan Lisesinin ev sahipliğinde  Amerikan Kolejlerinin öğrenci birliğinde yer alan öğrencileri üç gün boyunca bir araya getirdi.

SEV çatısı altında toplanan dört kardeş okulun en genç üyesi SAC, böyle bir konferansa ilk defa ev sahipliği yaptı. 7 Aralık’ta SAC’da bir arya gelen “Öğrenci Birlikleri”, geleneksel “leadership tişörtleri”ni aldıktan sonra, SAC’ın misafirperver öğrencileriyle günün yorgunluğunu atmak için konuk edilecekleri evlere gitmek üzere yola çıkıldı. Bir sonraki sabah erken saatlerde okulda buluşup hep birlikte kahvaltı eden öğrenciler, öncelikle açılış törenine katıldılar. Bu törende; SAC müzik  öğretmenlerinin öğrencileriyle birlikte hazırladıkları güzel performanslar da yer aldı. Daha sonra okul kütüphanesinde bir söyleşiye katılım sağlandı. Burada gruplara ayrılarak tanışma ve kaynaşma amaçlı “2 gerçek 1 yalan” adlı oyun oynandı. Söyleşi interaktif bir biçimde, Doğruluk Payı/İzlemedeyiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Örsek tarafından gerçekleştirildi. Baybars Örsek, Doğruluk Payı/İzlemedeyiz Derneğinin kuruluş amacını ve önemini anlattı, ikinci oturumda; öğrencileri guruplara ayırarak bakanlar ve yüksek mevkide bulunan insanların ortaya attığı iddiaların doğruluk payını araştırmalarını istedi. Başarıyla gerçekleşen etkinliğin ardından öğle arası veren öğrenciler, yemek sonrasında kendi sunumlarını yapmak üzere kütüphanede buluştular. Liderlik konferansının en önemli parçalarından biri olan okul sunumları, her okulun öğrenci birliklerinin birbirlerinden yeni bilgiler edinmesini sağlarken aynı zamanda değişik çalışmalr için de ilham kaynağı da oluşturdu. Tüm sene boyunca okulda yaptıkları çalışmalarını ve doğruluğun kendi okullarındaki yerini anlatmaya yönelik sunumlar hazırlayan öğrenci birlikleri tek tek konuşma da yaptılar. TAC Öğrenci Birliği, haftalarca uğraştıkları sunumla katılımcıların büyük beğenisini topladı. Kısa bir aradan sonra günün en beklenen anı “CSI” yanı “Olay Yeri İnceleme” oyununa sıra geldiğinde öğrenciler dört gruba ayrıldılar. Otel odasına çevrilmiş sınıflarda ipuçlarını kullanarak, bir bombalı saldırıyı önlemeye çalıştılar; okulun bahçesinde bomba arayarak bombayı etkisiz hale getirmekle beraber aynı zamanda suçluları da aradılar. Bu şekilde birlikte çalışma, problem çözme ve grup anlayışlarını geliştiren katılımcılar, bu ortam sayesinde daha önce tanışmamış insanlarla uyum sağladılar ve günün sonunda da hak ettikleri sertifikaları aldılar. Eğlenceli ve bir o kadar da yorucu bir günün ardından konuk öğrenciler ev sahipleri olan SAC’lı öğrencilerle birlikte bir sonraki sabah yine okulda buluşmak üzere dağıldılar.

Konferansın üçüncü günü kültürel bir gezi niteliğindeydi. Katılımcıların hepsi Karaköy’deki “İstanbul Modern Sanat” müzesine gittiler. Serginin teması “zaman”dı ve orada üç saate yakın zaman geçiren öğrenciler, sergi sonrasında hep birlikte yemeğe gittiler.

Bu konferans sayesinde birçok yeni düşünce, görüş ve amaç kazanan öğrenci birlikleri için vedalaşma zamanı da gelmişti. Birlikte çok keyifli zaman geçiren ve unutulmaz arkadaşlıklar edinen TAC Öğrenci Birliği, okulumuzu daha keyifli ve güzel hale getirmek için çalışmalarını sürdürmek üzere, büyük bir heyecan ile Tarsus’a döndüler.