Tarsus Amerikan Koleji TEMA Kulübü Proje İş Başında

Okulumuzda bu yıl faaliyete geçen TAC TEMA Kulübü, 5 Aralık “Dünya Toprak Günü” vasıtasıyla, Mersin TEMA Evine bir ziyarette bulundular.

Okul içerisinde yeni bir topluluk oluşturmanın heyecanıyla bu geziyi gerçekleştiren kulüp öğrencileri, tanıştıkları TEMA Vakfı Mersin temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı’ndan başta, lise öğrencilerinin oluşturduğu “Genç TEMA” unvanını taşımanın nasıl bir duygu olduğunu dinlediler.

Öğrenciler ve kulüp sorumlu öğretmenimiz Cengiz GÜNDOĞDU, ziyaretin asıl sebebi olan TEMA Vakfının faaliyetlerini ve amaçlarını anlamak için Mersin temsilcisinden sunumunu dikkatle dinleyip izlediler. Bu sunumun içeriği ile “TEMA”nın yalnızca ağaç dikmekten ibaret olmadığını, ve toplumun içerisinde yaşadığı çevrenin her yönüyle doğal kalmasını sağlamak kapsamı içerisinde, hayvanlar konusunda da son derece duyarlı olduklarını öğrendiler. Bu uğurda yapılan yürüyüşler ve aktiviteler hakkında bilgi edindiler. Bunun yanında ulusal olarak temelleri atılmış TEMA Vakfının, artık uluslararası boyutlara taşınmış olduğunu da öğrenip mutlu oldular.

Bu ziyaret, aynı zamanda yeni TEMA öğrencilerine, genç ve yetişkin TEMA üyesi olmanın getirilerini, sorumluluklarını ve faydalarını anlama fırsatı da tanıdı. Başta sorumlu öğretmenimiz Cengiz GÜNDOĞDU olmak üzere üyeler, Tema Vakfı faaliyetlerini okullarında ve yaşadıkları çevrede ne gibi aktiviteler ile sürdürebileceklerini Mersin TEMA temsilcisinden öğrendiler.

İçerisinde yer aldığımız çevre hakında yalnızca bilinçlenmeyi değil aynı zamanda harekete de geçmeyi sağlayan bu ziyaret, okulumuz TEMA Kulübünün faaliyete geçmesi için atılan önemli bir adım oldu. Bu ziyaretten sonra da TEMA Vakfı temsilcileri, bütün okula bilgi vermek amaçlı bir seminer vermek için Tarsus Amerikan Koleji’ne davet edildi.