“Şiirden Şarkıya Sözcüklerin Dansı”

“Ya tam açacaksın yüreğini ya da hiç yeltenmeyeceksin! Grisi yoktur aşkın, ya siyahı ya da beyazı seçeceksin.”  / Şemsi Tebrizi

13.12.2017 tarihinde, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “ŞİİRDEN ŞARKIYA SÖZCÜKLERİN DANSI” şiir dinletisi, tüm izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Aşk konusunda yazılmış birbirinden güzel on üç şiirin ve üç şarkının yer aldığı dinleti, herkesin gönlüne dokundu. Türk şiirinin büyük ustalarının eserleri sahnede adeta resmi geçit yaptılar. Senaryosu ve kurgusu Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Niyazi Pavlaz tarafından oluşturulan, Müzik Öğretmeni Aslı Son’un seçtiği müzik ve şarkılarla herkesi büyüleyen dinleti sonunda izleyicilerin dilinde okunan şiirlerden dizeler vardı. Şiirler sadece sahnede değil her yerdeydi.

Öğrencilerimize şiir zevkini aşılamak için sosyal medya hesaplarından #şiirTACde etiketiyle paylaşımlar yapıldı; panolarda öğrencilerimizin kendilerinin yazdıkları veya şairlerden seçtikleri dizeler sergilendi. Bunların yanı sıra gün boyu derse giriş ve çıkış zillerinde çalan –NAZIM HİKMET’in dizelerinden filizlenen- “Seviyorum Seni” şarkısı, bu etkinliği daha da anlamlı kıldı.

Etkinlik sonlandığında, aşağıdaki dizeler de zihinlerde daimi yer ediniyordu:

Bence Şimdi Sen de Herkes Gibisin

Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor
Onlardan kalbime sevda geçmiyor
Ben yordum ruhumu biraz da sen yor
Çünkü bence şimdi herkes gibisin

Yolunu beklerken daha dün gece
Kaçıyorum bugün senden gizlice
Kalbime baktım da işte iyice
Anladım ki sen de herkes gibisin

Büsbütün unuttum seni eminim
Maziye karıştı şimdi yeminim