Okulumuzun hayvansever öğrencilerinden Buket Gök, Aden Aslan, Müge Nur Hattat, İdil Bayık ve Dila Aksoy “Toplumsal Farkındalık Projeleri” kapsamında, Sosyal Bilimler Bölümü öğretmenleri rehberliğinde, 13 Aralık, 2017 / Çarşamba günü Mersin Engelli Hayvan Barınağına bir ziyaret gerçekleştirdiler. Bu ziyaret öncesinde gidecekleri hayvan barınağı için çalışmalar yapan öğrencilerimiz, okulda yaptıkları yiyecek satışından elde ettikleri gelir ile barınakta yaşayan hayvanlara mama, süt ve kağıt havlu satın aldılar. Ayrıca, okul çapında yaptıkları eşya toplama kampanyasıyla da eski battaniyeler ile gazete toplayıp kutulara yerleştirip yola çıktılar. Hayvan barınağına geldiklerinde heycanla barınakta yaşayan hayvanlara doğru koştular ve hayvanları gördüklerinde duygusal anlar yaşadılar.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsünde, büyük bir çoğunluğu kedilerden oluşan, engelli hayvanlar için kurulan bir bakım evi yer almakta. Bu bakımevinde yaşam süren  hayvanlar için görev yapan veterinerler de bulunmaktadır. Hayvan barınağı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; yolu bir şekilde buraya düşen bakıma muhtaç hayvanların bakımları burada yapıldıktan sonra iyileşen hayvanlar kaliteli bir yaşam sürmeleri için tekrar doğaya bırakılıyorlarmış. Yetkililer, ayrıca barınaklarda yaşayan hayvanları kısırlaştırdıkları bilgisini de aktardılar. Bu barınakta hasta ve engelli hayvanlar dışında terk edilen hayvanların da yaşamlarını sürdürdüklerini öğrenmek öğrencilerimizi üzdü ancak zaman zaman buraya uğrayan bazı hayvanseverlerin barınaktaki hayvanları sahiplendikleri haberi ile hepimiz mutlu olduk.

Öğrencilerimiz, bu barınakta yaşayan hayvanlarla yakından ilgilendiler ve dünyanın yaşayan her türlü canlı ile bir bütün oluşturduğunda dah güzel yaşanabilecek bir yer olabileceği düşüncesiyle hareket edip hayvan sevgisinin insanları hayata bağladığını ve hayvan sevgisinin diğer sevgilere kapı açacağı gerçeğini vurguladılar.

Barınakta yaşayan hayvanların yaşadıkları yerleri görüp onların burada yeniden sağlıklarına kavuştuklarını gören öğrencimizlerimizden Müge Nur Hattat, engelli hayvan barınağı ile ilgili düşünce ve duygularını şu şekilde ifade etti:

“Hayvan barınağına gitmeden önce oraya gönderilecek olan hayvanlara çok acırdım. Birkaç kere köpeğimi veterinerine götürdüğümde, sahipsiz olup da trafik kazası geçiren kedilerin oraya getirildiğini ve tedavi edildikten sonra hayvan barınağına gönderileceğine şahit olup bu duruma çok üzülmüştüm. Çünkü barınakta bu hayvanlara iyi bakılmadığını düşünürdüm. Ancak görevlilerin işlerini büyük sevgi ve istekle yaptıklarını görünce gerçekten barınak ile ilgili olumsuz düşüncelerim değişti. Barınağa gelen kedilerin de hep orada kalmadıklarını ve sahilde yapılan "Miyav Park"a bırakıldıklarını öğrendim. Bu da beni çok mutlu etti. Çünkü en azından kafeslerde kalmak yerine orada özgürce dolaşabildiklerini öğrenmek ve görmek içimi rahatlattı. Umarım, insanlardaki hayvan sevgisi artar ve hayvanlar da etrafta özgürce dolaşabilirler.”