Öğrencilerimizin Mersin/Akdeniz Engelli Bakımevi Ziyaretleri

Tarsus Amerikan Koleji Matematik Bölümü, 9 Aralık, 2017 / Cumartesi günü bir grup öğrenci ile Mersin/Akdeniz Engelli Bakımevini ziyaret etti.

Matematik Bölümü öğretmenlerimiz Bikem Can ve Cengiz Gündoğdu rehberliğinde bakımevine giden öğrencilerimiz, bakımevi sakinlerine özlem duydukları sohbet ve ilgiyi göstererek onları önemsediklerini belirtmiş oldular. Öğrencilerimiz, bakımevi sakinleri ile gerçekleştirdikleri sohbetleri sırasında, bakımevi sakinlerinin bazılarının ilginç bazılarının ise zorlu hayat serüvenini dinlerken çok etkilendiler. Öğrencilerimizin beraberlerinde getirdikleri pastaları burada kalan büyüklerine ikram etmelerinin ardından buraya tekrar gelmeye söz vermeleri ile anlamlı ziyaretleri son buldu.

Bu etkinlikte görev alan öğrencilerimiz: Mert , Yağmur, Lara ve Tuna’ya çok teşekkür ederiz.

Engelli bakımevi ziyaretini gerçekleştiren grupta yer alan 10. sınıf öğrencilerimizden Lara bu ziyaret ile ilgili izlenimleri şu şekildedir:

“Mersin’deki engelli bakım merkezine giden öğrencilerden biri olarak, bu aktivitenin okulumuzun düzenlediği sosyal hizmet etkinliklerinin en güzeli olduğuna inanıyorum. Bakımevindeki ortam ve oradaki sıcaklık, insana adeta bir yuva hissi veriyordu. Orada bulunmaktan memnun olanlar gibi birçok zorlukla mücadele eden ve ailesini özleyenler de vardı.

Biz TAC öğrencilerinin oraya gitmekteki amacımız, orada yaşayan insanların hayatlarına bir değişiklik katmak ve onlarla bir şeyler paylaşmaktı. Bizi gördüklerinde suratlarında oluşan ifade, onların da bu durumdan memnuniyetini açıklar nitelikteydi. Bu etkinliğe katılan ve aynı zamanda orada gerçekleştirilen sohbetlerden çok keyif almış bir öğrenci olarak bu ziyaretin tekrar gerçekleşmesini isterim.”