Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Tıp Fakültelerinde Ders Gözlemindeydik!..

Okulumuz Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Handan Şahin Duran ve bölüm öğretmenlerinden Çiğdem Altan eşliğinde 11-A / B sınıfı öğrencileriyle, Çukurova Üniversitesinde ders gözlemine katıldı. Önümüzdeki yıl meslek seçimi yapacak olan öğrencilerimizin, mühendislik ve tıp fakültesi gibi önemli bölümler hakkında fikir sahibi olmaları açısından bu gezi oldukça faydalı oldu.

Öğrencilerimizle ilk önce mühendislik fakültesi, elektrik - elektronik mühendisliği bölümünde, Prof. Dr. Ulus Çevik Hocanın dersine katılım sağlandı ve ardından bu bölüme ait üç ayrı laboratuvar gözlemlendi. Daha sonra tıp fakültesinde, Doç. Dr. Bertan Yılmaz’ın Biyo-teknoloji ve Gen Terapisi derslerine katılım sağlandıktan sonra, fakültenin birinci sınıf öğrencileri ile birlikte dersleri dinleme fırsatı elde edildi.

Ders gözlemlerinin amacı; öğrencilerimizin mühendislik ve tıp temel bilimleri hakkında kafalarındaki soruları yanıtlamalarını sağlamak; öğrencilerimizin üniversite ve meslek tercihlerinde netleşmelerine yardımcı olmaktı. Ayrıca öğrencilerimizin bu doğrultuda yapacakları çalışmaları daha iyi planlamaları için onlara rehberlik ettikleri için mutluluk duyduklarını da belirtmek isteriz.