Değişmeyen Gelenek: TAC Kariyer Günü

12 Aralık’ta okulumuzda, artık gelenekselleşen ve en okulumuzun büyük organizasyonlarımızdan biri olan “Kariyer Günü”müzü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Öğrencilerimiz, hedefledikleri mesleklerle ilgili ayrıntıları ve merak ettikleri noktaları TAC Mezunu, her biri alanlarında uzman ağbi ve ablalarına sorup bizzat onlardan öğrendiler!..

“Türkiye için liderler, dünya için liderlik” ilkesiyle, 129 yıldır nitelikli bir eğitim veren okulumuzun düzenlediği “Kariyer Günü”nde; öğrencilerimiz, birçok mesleği sektörlerinin uzmanlarından dinleyip onlarla sohbet ortamı elde ederek öğrendiler. “Tarsus Amerikan Koleji Kariyer Günü”nü diğer kariyer günlerinden farkı, bu gün için gelen her konuğun bu okulda eğitim görmüş olmasıydı.

Alanlarında başarılı ve söz sahibi olan Türkiye’nin dört bir yanından gelen mezunlarımız, meslek seçimi ve kariyer planlamasıyla ilgili deneyimlerini içtenlikle, öğrenci kardeşleri ile paylaştılar. Tıp dünyasından modaya, bankacılıktan yazılım sektörüne, üst düzey yöneticilik, mühendislik alanlarına kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren sektör temsilcileri mezunlarımız, kendilerine yöneltilen soruları yanıtlayarak öğrencilerimize kariyer planları konusunda yol gösterdiler. Ayrıca Milletvekili olan TAC’68 mezunu Prof. Dr. Sayın Sencer Ayata’yı da okulumuzda ağırlamak hepimiz için çok keyifli bir deneyim oldu.

Son olarak yıllar önce mezun oldukları okula dönmenin verdiği neşe ve gurur ile yaşadıkları güzel anıları paylaşan mezunlarımız, zihinlerine unutulmaz anılar doldurarak okullarından ayrıldılar.

TAC Kariyer Günü 2017’de yer alan mezunlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

TAC 2017 Kariyer Gününe Katılan Mezunlarımız:

Milletvekili…………........................ Prof. Dr. Sencer Ayata-TAC'68

Doktor/Fotoğrafçı...................................... Dr. Sefa Ulukan-TAC'78

Opr. Doktor (Göz).....................Yrd. Doç. Dr. Baha Toygar-TAC'81

Beyin Cerrahı / Akademisyen…..Prof. Dr. Tunç Öktenoğlu-TAC'82

Diş Hekimi / Tasarımcı / Müzisyen………......Sinan Tansal-TAC'82

Yönetim Kurulu Başkanı/CEO.......................Ahmet Erdem-TAC'83

Müzisyen ……................................................Tibet Ağırtan-TAC'83

Bankacı / Kurumsal Pazarlama………AhmetErdal Güncan-TAC'87

Ortak Avukat...............................................Itır Sevim Çiftçi-TAC'87

İngilizce Öğretmeni.....................Yıldız Özölmez Sağmanlı-TAC'87

Moda Tasarımcısı / Tasarım Eğitmeni……...Zeynep Deniz-TAC'91