“Avrupa Gençlik Parlamentosu”nun Kalbi Tarsus’ta Attı!..

Tarsus Amerikan Koleji Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başından itibaren yoğun bir şekilde çalıştığı “TACEF III” organizasyonunu, kulüp üyeleri ve organizasyon ekibinin büyük çabaları sonunda, 22-25 Aralık tarihlerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Tarsus Amerikan Koleji’nin bu yıl 3.sünü düzenlediği “Tarsus Amerikan Koleji Eğitim Forumu III’te’’, Samsun, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kayseri, Hatay olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen 19 okulun delegeleri, komite başkanları ve medya ekibi dört gün boyunca unutamayacakları bir konferans deneyimi yaşadılar.

Eğitim forumunun ilk gününde; konuk öğrenciler okulumuzun muhteşem ve 130 yıllık tarihi kampüsünde buluşup oynadıkları çeşitli oyunlarla kaynaştılar. İkinci gün; eğitim forumumuzun açılışı, Talas Oditoryumda muhteşem bir törenle gerçekleştirildi. Törenin konuşmacısı, TAC’98 mezunu Türkiye’nin ilk ve en büyük maker topluluğu Makers Türkiye’nin kurucusu Ongun Tan, konuşmasında gençlere dijital yetkinlik, girişimcilik ve sosyal beceriler edinme ve geliştirme konusunda açıklamalarda bulundu. Ayrıca yeni yüzyıla hazır bir eğitim verilmesi ve alınması konusunda da tavsiyelerde bulundu. Tören sonrasında başlayan ve iki gün süren yoğun komite çalışmalarında, 8 komite çözüm aradıkları sorunlara yasa tasarıları hazırladı. Konferansın son gününde gerçekleştirilen genel kurulda bu tasarılar öncelikle meclisin onayına sunuldu, sonrasında ise oylandı. Oy çokluğu esası ile yapılan oylamalarda 8 tasarının 6’sı Tarsus Amerikan Koleji Eğitim Forumu Genel Kurulu’ndan başarıyla geçti.

Kapanış töreninde; katılımcı okullara bugünün anısına plaket; öğrenci ve öğretmenlere de katılım sertifkaları takdim edildi.

Konuk okulların Tarsus’tan ayrılışları sırasında duygusal anlar yaşandı.

Bu konferans için büyük çaba gösteren, TAC’yi başarıyla temsil eden, EYP kulübü öğrencilerine, kulüp rehber öğretmenlerine, idari takıma, aktivite koordinatörümüze ve tüm organizasyon ekibine teşekkür ediyoruz.