TAC’lilerden Cumhuriyet Tırmanışı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 senesinin 28 Ekim'inde cumhuriyetin sinyallerini vermesiyle oluşturduğu coşku nasılsa, okulumuzdan Hasan Turgut öğretmenimiz eşliğinde gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Tırmanışı faaliyeti de bizleri bir gün öncesinden öyle heyecanlandırmaya başlamıştı. 29 Ekim sabahı, 06.30'da hava tam aydınlanmadan servisle okuldan ayrılıp dağ zirvesi soğuğuna karşı aldığımız önlemler ve pankartımız eşliğinde yola koyulduk. Mersin yakınlarında Soğucak Yaylası'nda bir mola verip kahvaltı ettikten sonra Mersin Zirve Kulübü üyeleriyle birleşip Yıldız Dağı'na doğru yol aldık. Yaylayı aştıktan sonra zirveye varana kadar dört mevsimi de sırasıyla gözlemledik. Yer yer sonbaharın bütün renklerinin tek bir ağaçta birleştiği alanları seyrettik. Yükseldikçe soğuğu daha da fazla hissettik. Zirvede yapılacak olan kutlama töreni, söylenecek marşlar ve açılacak pankartları yol boyunca düşünmek sabırsızlandırıyordu insanı. Araçlarımızı uygun bir alanda terk ettikten sonra tek sıra halinde zirveyi hedef aldık. 2300 rakımdan 3150'ye varmaktı amacımız. Zirveye yakınlaştıkça önce yağmur ve ardından şiddetli bir kar yağışı bizi karşıladı. Görüş mesafesinin 1 metreyi ancak yakalayabildiği bu şartlar, cumhuriyetin kazanıldığı zorlu durumlar akıllara geldi. Bu cumhuriyet zaferini anlamlı bir şekilde zirve tırmanışı ile kutlamak bizler için gurur vericiydi.

TAC öğrencileri ve öğretmenlerimiz Hasan Turgut ve Oğuz Tatar, olarak hep birlikte attığımız adımı okulumuz adına bir kutlama olarak yaşadık. Bu güzel etkinliğin çeşitli özel günlerde tekrarlanıp birçoğumuza tattırılması gerektiğine inanıyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.