TARSUS AMERİKAN KOLEJİ’NDE

MEZUNİYET COŞKUSU

“Türkiye için liderler, dünya için liderlik” ilkesiyle 127 yıldır eğitim veren Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) 2014-2015 dönemi mezunları, düzenlenen törenle kep giyip diplomalarını aldı. Bu yıl mezun olan 72 öğrenci coşkulu bir törenle liseden uğurlandı.

Eğitimde bir buçuk asırlık tecrübeye sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı olarak hizmet veren Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) kampüsünde düzenlenen törene SEV Vakfı yöneticileri, okulun yöneticileri, öğretmen ve velileri katıldı.

“ONLAR HAYATA HAZIRLAR”

Okulun tarihi kampüsünde düzenlenen tören, mezunların tarihi Stickler binasından müzik eşliğinde inişleriyle başladı. 127. yıl mezuniyet töreninde konuşan TAC Okul Müdürü Günseli Yüksel, öğrencilerin geldiği günü düşünürken onları cüppeleriyle görmenin gururla birlikte hüzün de verdiğini belirterek, “Ama onlar çok iyi yetiştiler. Özgüvenli, sorumluluk sahibi bireyler olarak hayata hazırlar. O nedenle hepimizin içi rahat” diye konuştu.

“KENDİ BAŞARILARINIZI SEÇİN”

TAC Başdanışmanı Andrew Leathwood ise yaptığı duygusal konuşmada, “Onlara en büyük başarıları diliyorum” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Tanıdığım en başarılı kişi babam Stan Leathwood idi. Her anlamda basit bir yaşantısı vardı. Kanada’daki küçük bir maden kabasında nispeten yoksulluk içinde yedi çocuk yetiştirmiş çalışkan bir babaydı. Babamı birkaç yıl önce kaybettik. Cenazesinde kiliseden çıkarken yüzden fazla kişi gördüm. Neden bekledikleri sorulduğunda insanlar ‘çünkü bu topluluktaki herkes babanı seviyordu’ dediler. Babamın başarı reçetesi dört malzemenden oluşurdu; aile, toplum, sevgi ve arkadaşlık. Bunların hepsinde beklentilerin üzerine çıkmıştı. Vurgulamak istediğim şey şu: Herkesin başarı tarifi, toplumun veya başkalarının seçtiği değil, sadece KENDİSİNİN seçtiği malzemelerden oluşmalıdır. Bu nedenle hepinize KENDİ seçtiğiniz türde büyük başarılar diliyorum.”

KADIN CEO GURURU

Mezuniyet töreninin misafir konuşmacısı TAC’86 mezunu Generali Grubu CEO’su Mine Aydın Ayhan, otuz yıl sonra yeniden mezuniyet sevinci yaşama fırsatı yakaladığını ve TAC’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkiye’de kadın CEO oranının yüzde 12 olduğuna dikkat çeken Ayhan, onlardan birinin de kendisi olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Yani 100 CEO’nun sadece 12’si kadın. Ama size çok şaşıracağınız bir oran vereceğim. Bu oranla dünya ikincisiyiz. Yani dünyada en gelişmiş ülkelerde bile kadın çalışan sayısı çok olduğu halde üst düzey yönetici kadın sayısı çok düşük. Örneğin Generali Grubunda 65 ülkenin CEO’ları içinde 4 ay öncesine kadar tek kadın CEO bendim. Şu an 3 kişi olduk.”

“TAC’YE VE AİLEME BORÇLUYUM”

Yapı Kredi’de stajer olarak başlayıp Generali Grubu’nda CEO olmasına kadar uzanan kariyer yolculuğunda TAC mezunu olmasının önemli katkısı olduğunu vurgulayan Ayhan, “Bugün burada bu konuşmayı belli başarılar yakalamış bir CEO olarak yapabiliyorsam bunu öncelikle ve en çok TAC ye, sonra da şu an burada bulunan annem, babam, oğlum ve yurtdışında olan eşim ve büyük oğlumun destek, sevgi ve fedakarlıklarına borçluyum” diye konuştu.

MEZUNLAR CAMİASINA GEÇİŞ

Konuşmaların ardından 12. Sınıflar arasında dereceye giren ilk üç öğrenciye sertifikaları, 11.sınıflardan seçilen bir öğrenciye de Dr. Ertan Dumanlı Örnek Öğrenci ödülleri takdim edildi. Dr. Ertan Dumanlı Örnek Öğrenci ödülünü, SEV Mütevelli Heyeti Başkanı Tamer Şahinbaş ile birlikte sunan Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, yaptığı konuşmada, ‘TAC ruhu’nun ve mezunlar arasındaki dayanışma geleneğinin önemine dikkat çekti.

“Bizim geleneğimizde mezuniyet törenleri, öğrencilik döneminin tamamlanıp mezunlar arasına geçişin simgesidir” diyen Dr. Cerrahoğlu, şöyle devam etti:

“Bugün TAC yaşamının okul bölümünü tamamlıyorsunuz ve yaşam boyu yer alacağınız mezunlar camiasına geçiyorsunuz. Yüksek öğrenim için gideceğiniz yerlerde abi ve ablalarınız sizleri kucaklamak ve destek olmak için sabırsızlıkla bekliyorlar.  Okulumuz sizlere birlik, beraberlik ve dayanışma kültürünü ve hiç bitmeyecek olan sevgi ve saygı ilişkisini kazandırdı. Sizler de bundan sonraki yaşamınız boyunca, bizim “TAC RUHU” olarak adlandırdığımız, sevgiye ve saygıya dayanan bu ekole, sahip çıkacak ve onu hep yaşatacaksınız.”

ŞİMDİDEN BİRER TUĞLALARI OLDU

Okulda maddi durumu yetersiz başarılı öğrencilerin eğitim görebilmesi için burs kaynağı yaratma çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Dr. Cerrahoğlu, şu bilgileri verdi:

“Burs çalışmalarımıza tüm mezunlarımız ve dostlarımız her vesile ile destek veriyorlar. Bugün mezun olan 2015 döneminin ilk 3 derecesini alan kardeşlerimize verebileceğimiz en anlamlı ödülün, mezunlar olarak yürüttüğümüz ‘Bir Tuğla da Sen Koy!’ burs projesine, onlar adına ilk ‘Tuğla Bursu’ bağışlarını yaparak; birtugladasenkoy.com sayfasında bu kardeşlerimizin isimlerini başarıları nedeniyle şimdiden ölümsüzleştirmek olacağını düşündük.”

Öğrenci Birliği devir teslim töreni ve mezuniyet sertifikalarının dağıtılmasının ardından 72 öğrenci, keplerini atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

Tarsus Amerikan Koleji’nde