9. Sınıflarımız Mersin Arkeoloji ve Deniz Müzesinde İncelemeler Yaptılar!

Okulumuz 9. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilimler Bölümü öğretmenleri rehberliğinde, 28 Aralık tarihinde, Mersin Arkeoloji ve Deniz Müzesine bir proje gezi gerçekleştirdiler.

Arkeoloji ve Deniz Müzesi ziyaretleri ile öğrencilerimizin tarihi bulguları yakından görüp inceleyerek geçmiş medeniyetlerin yaşam şekilleri ve kültürleri hakkında bilgi edinmeleri ve insanlığın yüzyıllar ötesinden günümüze kadar geçirdiği aşamaları görerek geçmişlerine sahip çıkmaları konusunda farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.

Gezi sonrasında öğrencilerimiz, adeta zamanda yolculuğu yaptıklarını ve bu yolculuğun sonunda da hem bölgemizin hem de ülkemizin tarihi geçmişinin çok zengin olduğunu yakından görüp inceleme fırsatı buldukları için bu gerçeği çok daha iyi anladıklarını ifade ettiler.