TAC EYP Kulübü 4. TEKUF’taydılar!..

TED Kayseri Koleji, geleneksel TED Kayseri Ulusal Forumu'nu bu sene 3-6 Kasım tarihlerinde 4. kez gerçekleştirdi. Foruma, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 18 okul, 180 öğrenci katıldı.

EYP konferansı formatında yapılan konferansa okulumuzdan 15 delege, 2 gazeteci ve 1 komite başkanı katıldı. Dört gün süren bu konferansta delegeler Avrupa ve Türkiye'yi ilgilendiren sorunlara çözüm bulmakla ilgilendiler. Gazeteciler günlük çıkarılan gazete için yazı yazıp fotoğraflar çekti ve komite başkanları da delegeleri yönettiler.

Konferansın ilk günü yapılan oryantasyon sırasında kaynaşma oyunları oynanırken ikinci ve üçüncü günlerde yoğun komite çalışmaları yapıldı. Dördüncü gün delegeler tarafından hazırlanan taslaklar, Genel Kurul'da sunuldu ve oylamalar yapıldı. 4. günün sonunda ayrılık hüznü ile öğrencilerimiz TED Kayseri Koleji'nden ayrıldılar.

TED Kayseri Kolejinde düzenlenen konferansa katılan öğrencilerimizden bazılarının konferans ile ilgili görüş ve düşünceleri:

“4. TEKUF'un eğlenceli geçeceği daha gitmeden belli idi. Genel kurul, komite başkanları, medya ve organizasyon ekibi ellerinden gelen her şeyi yaparak bize orada geçirdiğimiz dört gün boyunca yaşanan unutulmaz anılar ve arkadaşlıklar, sayısız gülücükler kazandırdılar. Kısacası her şey çok güzeldi, bizim bu dört günümüzün unutulmaz olmasını sağladıkları için gerek bizleri buraya gitmemizi sağlayan öğretmenlerimiz Gülay Damar ve Şeniz Güner’e gerekse de orada bu organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Ece Çobankara

“4. TEKUF, sadece birkaç gün içinde birbirimizi tanıyıp ayrılırken de çocukluk arkadaşlarımızı kaybetmiş gibi hissettiğimiz, ülkenin ve dünyanın genel sorunlarını tartışırken eğlenceli oyunlar oynayıp sabahını ayrı akşamını ayrı güzel geçirdiğimiz unutulmaz bir deneyimdi.”

Alpay Özküçük

“4. TEKUF benim ilk EYP deneyimimdi. Öncelikle bu konferansa katılma amacım, EYP sürecini görmek ve tanımaktı. Bunu 4. TEKUF’ta yaptığım için memnunum; çünkü bir konferans olarak  TEKUF hem tecrübeliydi hem de iyi organize edilmişti. Bunun yanında yer aldığım komitenin konusuyla da ilgili olmam konferansın benim için daha verimli geçmesini sağladı. Aynı zamanda komite başkanımız da daha önce on yedi konferansa katıldığından bizi güzel bir şekilde yönlendirdi. Orada birçok arkadaşlık kurdum ve her ne kadar sonuncusu çok yorucu olsa da çok güzel dört gün geçirdim. Umarım, gelecek sefer yine böyle akademik bir konferansa katılır ve arkadaşlarımla orada buluşuruz. Bütün EYP severlere selamlar!..”

Ezgi Hazal Eşsizoğlu